Aulus wrote:Mi osobně připadá smutné, že na serveru s důrazem na RP je creep hrou v kasinu, zatímco časovky a hlavně i xp odměny DM (které jsou shůry nějak stanoveny) jsou takovou sociální podporou pro chudáky. Já chápu, že není žádoucí, aby DM dávalo velké dávky xp, protože by došlo ke zvýhodnění těch, kteří se logují ve stejnou dobu jako on. Přesto mi ale připadá nefér, že kolečkováním dungeonů dokáže creeper vychrlit desítky postav za dobu, kdy hráč postav s ne vyhraněně militantním charakterem vyexpí jednu. S přihlédnutím k tomu, že šance ovlivnění světa a získání důležitého IC postavení jsou skutečně minimální (při současném nastavení světa).
V tomhle s tebou Aule plně souhlasím, pokud porovnáš, co postavička dostane například za hodinu creepu oproti nějaké xp odměně od DM za hodinový kvestík (řádově se jedná o stovky expů, co jsem zažil), tak to vcelku jasně vyznívá ve prospěch creepu a to mnohonásobně. Zajímalo by mě, kdy byla výše odměn, které může DM postavičkám poskytnou stanovena, nedivil bych se, kdyby se jednalo o dobu ještě před změnou xp systému v partě, kterou došlo k značnému posílení odměn za creep v družině.
Možná by stálo za zvážení, jestli odměny od DM nenavýšit. Každopádně by v tomto případě bylo vhodné rozdělit xp odměny a to dle levlu odměnovaných, aby se zabránilo situaci, kdy creeper udělá např. 30 levl téměr čistě creepem a pak začne erpit (IC by se to dalo zdůvodnit, že zpravidla nějaký kvestík je pro někoho na nižším levlu obtížnější a tudíž mu to i více dá). Plácnu, třeba skupiny 1 až 10 levl, a pak to vzít po pěti levlech, s tím, že třeba od 25 by už byly právě jen drobné odměny v řádech stovek expů, ne více (tam expy za creep už začíná být slabší). Samozřejmě rozdělení levlu atp. by bylo už na zvážení týmu, pokud by se to navyšovalo. Trošku by se tím mohl vyrovnat nepoměr mezi creepery a těmi, co se snaží v maximální možné míře hrát charakter postavičky a kolečkování dugeonů je jim cizí.