Mrzi mne, ze jsem na tom dlouhodobe na stiru s casem na hrani si, rad bych si ty zmeny vyzkousel na vlastni kuzi. Takhle to berte jako teoretizovani zalozene na predchozich zkusenostech.
--------------------------------------------------------------
Dung Asabi
ROF tu zminil, ze treti patro asabi nikdo nechodi, protoze devast. Kdyz jsem tam par potvurkam devast dal, tak jsem s tim dost vahal to je fakt. Nakonec jsem se aspon snazil, aby jejich DC na devast bylo co nejnizsi a sla poskladat druzina, kde clenove bojujici v prvni linii budou bez potizi fortitudou nad DC. Stejne si ale myslim, ze narocnost dungu asabi neni o devastu par priserek ve tretim patre, ale o kouzelnicich, samanech, takticky problematickych mistech kde druzina musi spolupracovat, pastech, bossech, velke delce a ruznych vychytavkach, ktere nepripravenou druzinu vetsinou dost oslabi na to, aby to nekdo prosel napoprve bez zkusebnich pokusu a bez vynalozeni mnozstvi penez do lektvaru a podobne. Je to dung, kde jedna lamka muze celou druzinu rychle zlikvidovat.
Je fakt, ze do dungeonu asabi chodil malokdo a asi vetsinu z tech vyprav jsem inicioval ja. Na druhou stranu aspon pro mne to vzdy byla zabava, protoze na nektere veci tam jsem docela hrdy.

Jenze v dobe kdy jsem postavil asabi tu byla spousta dungeonu, kde poklady byly podobne, ale obtiznost mnohem nizsi. A proste ja jsem to nechtel delat jako snadne creepoviste typu Alwariel (pred upravama). Takze ted kdyz se upravi i ostatni epicke dungeony, je klidne mozne, ze dung asabi bude navstevovanejsi. Zvlast, kdyz uz klerik muze ozivovat a cela velka parta se nemusi vracet po jedine chybe. Je mozne, ze az se ustali ty upravy a tak, tak ten dungeon upravim na soucasny stav predmetu.
Mimochodem uz se to vubec nekdy nejake parte povedlo dojit k sefovi tretiho patra? Nebo ten pokus o projiti co jsem inicioval a kde jsem skoncili na pad shardu byl jediny? Abych vedel, zda uz ma smysl na tom dal pracovat a nebo zda na to proste neikdo nema a hotovo.
--------------------------------------------------------------
Epicke dungy a zisk expu
To, ze by se mely epicke dungy upravit tak, aby vyzadovaly partu se resilo uz kdysi docela davno - konkretne jsem to navrhoval jako moznost expeni mezi 30-40 levelem. Jedna z nutnych podminek, kterou jsem k tomu psal byla uprava oziveni u epickych kleriku. Ta byla provedena.
Ted se upravuji zrejme ty dungeony, ktere maji byt vazne epicke. Zda to bude udelatelne nebo ne je uz vec testovani.
Co ale bylo na Thalii problem v tomto je exp system. Totiz kdysi jsem si myslel, ze duvodem proc postavy nad urcity level (26-27) expuji v podstate jen casove je ten, ze nejsou v prahvozdu a jinde dost silne potvory (dost vysoke CR). Takze i to mne motivovalo ke stavbe dungu asabi.
Jenze jednoduse tak jak si to pamatuju z testu v tom dungu, neexistuje zadne monstrum (zadne CR), na kterem by rekneme druzina 6ti postav na 27. - 30. levelu dostavala expy za zabijeni. Zkratka mne to prislo, ze samotny ten vzorec na vypocet expu to nepusti. Uz jsem to zminoval kdysi a budu rad, kdyz mne Kucik opravi.
Tohle je jeden potencionalni duvod, proc ty skutecne epicke dungeony chodit. Tedy moznost expovat az k 40. levelu na potvorach a ne craftenim a kecanim (to aby lidi primarne neexpili kraftenim a kecanim a bylo vyhodnejsi zabijet se resilo kdysi snizenim expu za cas). Takze expeni za cas bylo ocividne zamysleno jako doplnek. Mozna se nazor tymu zmenil a je brane jako v poradku, ze od urcitych levelu uz se zabijenim byt sebesilnejsich npc postava v podstate nezlepsuje a to i pokud dokaze neumirat.
Takze kdyz uz se budou predelavat ty poklady, tak mozna by se tym mohl zamyslet i nad timto, pokud uz to neni vyresene. A pripadne to otestovat pro ty party 4-8 postav na vysoce epickych levelech (na ktere jsou ty dungy ocividne stavene). A pokud se zjisti, ze mam pravdu, tak to chce ten vzorec pro ty nejvyssi levely a pro velke party upravit.
Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR!
Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru