to kokos: Na EQ to byla ještě malinko jiná situace. Tam me, při pokusu "vrátit" se na EQ vadilo (když jsem předtím vynechal X měsíců logování) , že v okamžiku kdy jsem "odešel" moje postavička měla lvl 10-11 (teď nevím přesně) jako ty postavy se kterými jsem hrál.
Když jsem se chtěl vrátit, tak moje postava byla pořád lvl 10, zatímco ostatní, které znala byli 17-20+. V rámci RP by se řeklo - NO PROBLEMO, i já si to řekl, ale ono ejhle. Postava (a spolu s ní i hráč) pak "v rámci RP akcí" za kterými "stály" systémové věci aka - trefí se 10lvlová lučistnice stejně dobře jako 20ti lvlová a dá stejnou dmg za kolo NEBO NE??
Pro nejisté - odpovědí je, netrefí a nedá.
Mno a rázem z toho vyplývá IC postavení postavičky (
jo, jo, pamatuju, to je ta lučistnice, se mnou pravidelně střílela, ale teď netrefí vrata od stodoly, podívejte jak já trefím na 200m i měděnou grešli). Ono moc hráčl neslyší na argument *trefí postavu šípem mezi oči, až si sedne na prdel*. Zatímco pokud během kola, ta samá postava (
jen na dvojnásobném lvlu), vysází 5 útoků lukem (a nebudou tam samý jedničky

, ale třeba i nějaký ten kritik, tak si na tu prdel protivník sedne ani nedutne.
O tom, že NPC na *hvězdičkování* neslyší vůbec = kdo se netrefí, umře. A kdo umře...

.
Rozpitvávat, že druhá chtějící se vrátit a nevrátivší se postava "RP" druida, na lvlu 10 má vedle (nolifer

) drudia na lvl 20 polovinu "magických" schopností a třetinu proměn...tudíš jaksi taky není MOTIVOVAN se vrátit a hrát "systémově" druhé housle, když za předchozí hru byly ty dvě postavičky "partnery" na stené úrovni.
A představa založení úplně nové postavičky s vidinou, že jen expení na tu 10tku mi zabere rok (nebo X měsíců) mě taky nerajcovala, zatímco okolo jsou samí Dagorové (apod.) 20+ ...
Prostě ať chceš nebo nechceš, lowík v každé situaci, kdy přijde na řadu AB vs AC ostrouhá...a...a tím se vracím zpátky k Thalii a reakci na prispevek i Bahnakovi: ...a tento fakt já zásadně odmítám!

Může se vám to nelíbit, ale prostě to tak je, že nemám motivaci (
a sakra, nejsem hádám sám, z toho co tu občas čtu - nebo se pletu Majky?).
Na Thalie mě demotivuje fakt, že pokud vyrazím s jakýmikoli nolifery na výbavu a umřeme, nolifeři mají expy do týdne zpátky a do měsíce lvl. Moje postava má expy zpátky do měsíce...a level nikde, protože za měsíc při nějaký "nehodě" chcípne zas a může je dotahovat. A to mě (narozdíl od tebe nebo Bahňáka) fakt nemotivuje tu hrát. Protože prostě nevidím motivaci dostat se přes lvl 30.
Jako chápu, že se na zvýhodnění rekreantů hrající DENNE, ale málo hodin, oproti noliferům visících na Thalii "pořád", může Vaší optikou zdát jako znevýhodňování těch druhých a budete mít taky pravdu.
P.S.
V papírovém dračáku, když někdo z kámošů nemohl odehrát, jsme mu pak dohazovali level podle zbytku party se kterou hrál. //
i nadále pravda, nicméně v kontxtu s předchozím se jedná o začátek trollingu - kupodivu ani jeden z kámošů neměl kecy o komunismu, že jsme Jirkovi 50'% expů dali naprosto ZADARMO. Fakt nevím čím to bylo. Asi jiná doba

.