Fryn wrote:Myslím si, že s ohledem na tak zásadní změny, by si hráči opravdu zasloužili nějaké vysvětlení.
Vysvětlovat něco hráčské komunitě? Co příjde příště, zjišťování co by chtěli?
Ale teď vážně.
Z pohledu hráče je opravdu smutné zjistit, že za pár dní příjdete o výsledky cca dvou let častého hraní(když člověk nemá PB a partu, tak se na okraj 40 lvlu časovkuje docela těžko:-D). Není připojeno vysvětelní. Vize žádná, nebo tajná. Někde v zastrčené diskuzi padne, že to omezí PB. Což mi buildeři okolo rychle vyvrátili, ani v té chvíli se mi tomu moc věřit nešlo. On si cestu k mega silné kombinaci někdo najde. Pak půjdem na 20 lvl? Asi ano, vzhledem k přístupu už mi nepříjde nic jisté. To sráží body důvěry vůči týmu a budoucnosti thalie. A to se pak těžko počítá s dlouhodobým působením. Po tomhle není jednoduché říct si "hodím do té hry tisíce hodin znovu, třeba to teď dopadne".
Některé jednotlivé úpravy mají smysl a vítám je. Třeba odebrání bonusů ras. Vše okřídlené mělo hodně slušné bonusy navíc, takže v některých chvílích NT mohl hráč s poměrně velkou jistotou hádat, zda je nová postava víla, okřídlený elf, nebo drakonián. Vyjímečně se připojil nějaký genasi, ale to už bylo něco. Klasické rasy tím dostaly dost zabrat.
Zatím to nevypadá na úpravu co by otevřela cestu tulákům. Tam nejde o vyložené posilování, ale zapojení do světa. Jak trefně nedávno poznamenal jeden hráč, je potřeba každého tuláka upozornit(či jeho modifikace na zákeřné), že nebude nikde vítaný. Kolik % světa tvoří elementálové, nemrtví atd? To číslo není úplně zanedbatelné, ale stále se dá vybrat, že se půjde jinam. V top dungu už ta možnost není. Nejsou tři dungy s meteorem, pradubem atd... Vše je hlídáno proti zákeřným, takže top dungy nemají pro tohle povolání smysl. Což se pravděpodobně odrazilo na počtu tuláků ve světě. Úpravy v tomhle duchu nějaké proběhly. Kdysi tuším jeden odpastovač nenahlásil extrémně předražené pasti, takže se pasti pěkně srazily cenově, a navíc nejdou už všechny brát ... krásně sestřelit za jeho chybu všechny. Odtud pramení má značná nedůvěra k balancování... ze zkušenosti.
Ale to není jen tulák. Já razím přístup, že by základní povolání měly mít všechny zajištěny nějaké základní místo ve světě. Sem patří i mág/kněz/druid, kteří jsou trošku postiženi nyní rozšířenou alchymií, možná i dalšími nepříjemnosti, jak tu zmiňoval Nalk. To jestli bude černokněžník úplně tupý na cvc, ale dobrý do party, nebo bude hra šermíře, či vojevůdce nějak hodně specifická, až v partě nehratelná... to je mi celkem jedno. Tyhle exotická povolání mohou přinášet svá rizika a zvláštnosti, které si musí hráč zvážit při založení. Základní povolání co zastupují RP archetypy, kam tulák 100% patří, mají být se světem balancována lépe.
Je pravda, že jsem tento rok začal hrát o něco dříve, než tu začal rozvíjet děj Desmond. Stejně tak se začli trousit staří známí. Já někomu napsal, on si se mnou zašel na lov, a najednou ho vídám v playlistu denně, i když tu nejsem. Thalie má velký potenciál neaktivních hráčů, který by se neměl podcenovat. Návrat Desmonda byl určitě velmi příjemnou zprávou, taktéž jsem zaregistroval s ním spojený návrat několika hráčů. Proto mě zarmoutilo, že jen co se thalie trošičku postavila na nohy, tak se bude vše měnit, škrtat a předělávat. Každý dostane relevel, za domací úkol si přestavět build a nejvíc sebrat těm, co na tu hráli nejvíce. Geniální

.
Moc si nejsem jistý, že by 30 lvl zaručil víc RP. Moje zkušenost je ta, že hráči rádi vidí načítání xp, braní lvlů, rozdělování nových featů. Prostě vidí ten progress. Pokud nejsou HC RPeři, dost často dosažení max lvlu vede k zakládání nových postav. Tedy teoreticky, čím dále bude meta, tím lépe. Ti co jen creepí stejně svoje max lvly rychle odloží. Universální hráči si asi najdou čas na oboje. Vidím to na sobě, také RPím, nebo lovím dle chuti, nezávisle na tom, jak jsem vysoký lvl. Vyjímkou mohl být začátek thalie, kdy všem hráblo, ale to se asi nebude opakovat

. Hlavně to chce mít o čem mluvit. To už opakuji co psal Nalk. Když se budou pohřešovat šlechtici, dít přepadení, vraždy, zdraží obilí, nebo co já vím, co všechno se stane... tak má smysl si na to jít zanadávat do hospody. V mrtvém světě to chce aspon aktivní spolky, které něco se svými členy řeší, sem tam udělají přednášku, zábavnou akci, odkup materiálu atd... I na tomhle to jeden čas docela fungovalo.