KaTo wrote:... P.S.
Jinak souhlas s argumenty Majkyho, který (mě) chápe, že Thalie (dle mě) by měla být hra, podobná "papírovému dračáku s kámoši" ...
Mezi PW světy a "papírovým dračákem s kámoši" je ovšem dost výrazný rozdíl. PW světy jedou nepřetržitě, na nikoho "nečekají". Nelze u nich praktikovat stejné postupy jako třeba u modulu, který si uděláš pro pár svých kamarádů a postupně je jako DMko jím provádíš. Nehraješ obvykle pouze se svými známými, kteří tvoří jednu partu, která (většinou) táhne za jeden provaz, řešíš mnohem méně konfliktů, postavy jsou vedeny převážně jedním směrem atd... .
PW svět žije v podstatě svým vlastním životem. Jedno asi z nejobvyklejších pravidel PW světů je, že v prvé řadě se hráči přizpůsobují světu, ne naopak. Obrazně je to jakási šachovnice, po které hráči tahají své figurky, které mají šanci něco ovlivnit, účastní se a prožívají jejich prostřednictvím rozličné dění apod..., ale stále jsou svázáni určitými pravidly.
KaTo wrote:...Jako chápu, že "jsme Češi" a když vidíme situaci, kdy někdo "navrhuje" zvýhodnění, zapne se nám mozeček ve stylu - když moje kráva umřela, ať chcípne i sousedovi. Že se na to nedokážeme podívat - moje kráva porodila už pátý tele nevím co s ním, tak dám jedno sousedovi, ať se má líp.
Ještě chápu tenhle přístup v REALNEM světě. Ale proč i ve hře, která má být zábavou? ...
Omlouvám se, ale nechce se mi jeden příspěvek rozdělovat a házet do spamu, takže to nechávám tady. Píšeš o "zvýhodnění", ale pokud jsem to pochopil správně (klidně mě oprav), na druhou stranu tvůj návrh znamená omezování pro ty, kteří na hru mají více času, aniž by provedli něco čím by si to zasloužili. To mi prostě nějak nejde k sobě. Zkus se vžít, do tebou velmi lichotivě pojmenovaného "nolifera", a pak něco navrhuj.
xxxMajkyxxx wrote:... Jen říkám, že stávající Thalie nabízí příjemnější hru vysedávačům ...
Vysedávači myslíš hráče, kteří mají na hru o poznání více času ? Jestli jo, pak souhlasím, ale nevidím na tom nic špatného. Souhlasím také s tím, že Thalie by měla být zábavou a pokud možno pro všechny. To ovšem není možné už jen z prostého principu, že každý si pod zábavou představuje něco jiného a ať je svět sebevolnější, dřív nebo později se prostě narazí na situaci, v níž se jeden bude bavit o poznání méně nebo vůbec. To ale zase narážím na to, že Thalie je PW svět a ne singl nebo modul pro velmi uzavřenou skupinku hráčů.
Pár zajímavých návrhů tu padlo (třeba jako ten citovaný na této straně od Bahňáka) a jsou mi holt o poznání bližší než všemožné stropy a pomůcky jak zajistit, aby náhodou někteří svým aktivnějším přístupem "neutíkali" ostatním.
DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).