Některé ty pravidla jsou uh uh .....
Cílené zasekávání potvor o terén
* Zasekávání potvor o terén lokace, odkud nemohou vylézt tak, aby se např. daly snadno zastřelit nebo zabít kouzlem.
Obvyklý trest:
- DM kill, nebo stržení levelu. V opakovaných případech trest daleko vyšší.
Jak to jako někdo pozná, zda je to cílené nebo ne?
V dungoch je někdy hodně placeablů a nebo různých vrat a mříží a potvory se o ně zasekávají i samovolně, bez zavinění hráče. To je mám jít vyprostit?

A nebo mám jít otevřít vrata (které byly už při příchodu do dungu zavřené), aby mě mohla potvora napadat? Snižuje to inteligenci hrané postavy.
Přehazování věcí a peněz mezi postavami
* Za přehazování věcí se považuje i přehazování pomocí prostředníků, kontejnerů atd.
Obvyklý trest:
- Smazání všech postav na daném účtu a účtech příbuzných.
Osobně bych byl pro zrušení tohoto pravidla. Nejlepší by bylo, kdyby postavy hráčského účtu měly společné konto v bance a trezor.
DM nebudou muset dělat policajty. Ale chápu je to možná pro některé moc radikální. Na druhou stranu by se snáz hrálo.
Volání pomoci po tellu
* Volání po tellu pomoci od jiných PC, které vám pak běží pomoci z druhého konce světa, ať už v PVP nebo za účelem osvobození z obklíčení NPC, jisté smrti atd.
Obvyklý trest:
- Dle zvážení situace DM kill nebo smazání věci či postav.
Další pravidlo, které by stálo za to zrušit. Nevidím v tomhle žádný problém. Vždy by to šlo nějak RP okecat.
Možná by bylo lepší snížit postih za smrt.
Nenahlášení špatných výkupních / prodejních cen craftových surovin a výrobků
* Bezmezné a opakující se prodávání se ziskem větším než cca. 10% z nákladů.
Obvyklý trest:
- Zpravidla smazání věcí, peněz a expů.
Nepočítám kolik mě stojí náklady, takže proč bych měl počítat zda mám zisk víc jak 10%? Pochybuju že by to ničilo ekonomiku víc jak kolečkování dungů a bossů.
Cílené zasekávání příšer o mříže a jejich následné ostřelování
* Je zakázáno zasekávat příšery o mříže nebo jiné průstřelné zábrany a následně je skrz tuto překážku zabíjet. Takovéto chování bude chápáno jako zneužívání XP systému.
* Není zakázáno si těmito překážkami pomáhat k útěku. Trestáno bude pouze XPení s pomocí této techniky.
Obvyklý trest:
- DM kill a v opakovaných případech trest daleko vyšší.
Opakující se pravidlo.