Zvrhává se to tu ve SPAM... takže to přiživíme
KaTo wrote:Nicméně to jak jsi se snažil, aby se "tvoje" představa paladina stala Thalijským standartem, to se těm pár človíčků, v "opozici" jen zdálo a bylo to určitě nehezké nedorozumění.
Hm, snažím se porozumět tomu co napsal KaTo a nějak mi to nejde.
John postoval příručku Paladina (Paladin´s handsbook - mimojiné sám jsem jej před lety když jsem AD&D hrával a hltal jsem to tenkrát jak zuřivý myšohryz), kterou původně vytvořili tvůrci AD&D pro hráče jejich papírárny, aby lépe porozuměli tomuto povolání a dovedli si představit jeho pohled na svět.
Rozhodně to nedával jako pravidlo: "Tohle přečti a hraj do puntíku podle této bichle, jinak budeš potrestaný".
Dával to do placu jako výborný zdroj informací, kterérých je počertu málo (vzhledem k tomu že jde o fantasy povolání které nemá v reálné historii žádný hmotný základ). Jde o soubor zamyšlení a postupů nad tvorbou a hraním paladina jako takového, přístupy k mravním zásadám, řešení sporů a hraní charakterů.
To co mu KaTo vytýkáš je dle mě tedy nesmysl. Vždyť ta příručka slouží pouze a jen k načtení informací které můžeš/nemusíš používat.
John není v teamu a nikdy tu příručku nikomu o hlavu neotloukal, už vůbec nikoho nenutil podle příručky jednat a ani ve hře se na ni jakkoliv neodkazoval, tak fakt nevím čím si zasloužil tyto argumenty.
KaTo wrote:Naopak nápad na příručky "jak správně postavit srub/střílet z luku/vymalovat pokoj" se mi jako nápad líbí. (I když spousta technologií je relativně dobře vygooglitelná, pro toho kdo není líný nebo má přístup k městské knihovně...a není líný ).
Ano, stejně tak mohl John postnout návod jak postavit srub, střílet z luku nebo vymalovat pokoj.
Vždyť o tom to prostě je ne? Někdo dá do placu něco zajímavého, lidi si to přečtou a buď se líbí nebo ne. Možná si z toho něco odnesou, možná si něco překroutí aby to pasovalo na jejich postavu, v něčem se shlédnou a něčemu se přiučí.
Získané informace jsou přece fajn právě proto, že to googlení někdo už udělal za tebe a že můžeš (stejně jako já) zůstat línej

Jinak osobně jsem fanda všech sepsaných informací, které jakkoliv a komukoliv pomohou s RP či hrou.
Prostě si z toho vždy vytáhneš to co se ti líbí, od toho je koneckonců Thalie volný svět. Kdyby se tu hrálo na nějaké "TY nehraješ podle šablony - BAN" tak můžeme naši Thalii asi po týdnu zabalit. Jsou tu creepeři, looteři, RP-hráči, masomlejny, bubáci i plyšáci, crafteři, spameři, zevloni i rejpalové, prostě je nás hodně a každej jsme nějakej, ten umí to a ten zas tohle, a všichni dohromady... //hm, to smrdí, raději nedokončím//
Takže Návody googlete a postujte, vždy se najde někdo komu tím uděláte radost.
John mi tenkrát radost udělal, už jen proto že jsem oprášil krabici se vzpomínkami a doma se chvíli zamilovaně koukal na dvacetistěnnou kostku.
Mi pak přijde že se tu vede nějaká skrytá žabomyší válka a poravdě ji nechápu, protože je dost o ničem.
Jo a jestli má někdo něco k tomu kovářství, tak šup sem do placu nějakou bichli, rád se přiučím, sám jsem zkoušel kovat v domácích podmínkách a nic moc teda... Zajímají mě teploty, palivo, nástroje, formy, výheň, kovadlina, materiály a pracovní postupy.
xpm335 wrote:jestli budou souhlasit rád budu spolupracovat s některým z DM týmu přeci jenom jak chceš udělat bránu bez DM že ano

Z osobní zkušenosti můžu jen poradit snažit se cokoliv dělat tak, aby nebyla DM asistence nutná. Vše jde přece krásně sehrát ve hře, nicméně pokud se ti nějaký DM upíše, tak proč ne... já bych třeba na tohle osobně nekývnul. (ne že bych nechtěl, ale můj už tak vytížený časový harmonogram další logování na přání prostě neunese)