Takže Morn psal, že Gruta nikomu neublížila. Ale ublížila, vsadil bych se že nějakejm zvířátkům a NPC banditům a podobně
Uvedu příklad něčeho, co mě vedlo k zamyšlení
Vím, možná uvažuju trošku jinak než spousta lidí
Já osobně nevidím nic složitýho nezneužívat OOC informace. To že je na fóru pár řádků o ostrovech a o organizacích na nich mi problém nikdy nedělalo. To dá přece rozum, že moje postava na pevnině jen tuší, že ostrovy jsou a že jejich vyslanci nezamýšlej nic pěknýho. Moje postava se s vyslanci ostrovů setkala při DM Q, tak toho asi věděla o malinko víc, ale i tak nic.
Jenže já mluvím z pohledu hráče co má jednu postavu. Když má někdo dvě postavy, tak znalosti postav uhlídá, ale když jich má víc a často je mění, tak to už asi těžko
Já doufám, že se nám v budoucnu podaří hráčské postavy víc zapojovat do veřejného, církevního, obchodního i jiného života na Thalii než doteď. Přece jen když je někdo součástí něčeho většího, tak má většinou menší tendenci začínat pořád dokolečka. A kdo hraje jen epizodní role, nemusí objevit další dimenze hraní na Thalii. I když to nemusí znamenat, že epizodní postavy hraje špatně.
Pokud má někdo několik postav a chce se stát součástí spolků a podobně, tak pro něj bude asi lepší, když si vybere jednu hlavní, se kterou někam vstoupí. Určitě by nebylo dobrý, kdyby jedna postava jednoho hráče měla důvěrný informace z jedný strany a jiná z druhý strany.
Zneužívání ooc informací je ale možný i v craftu i když se tady pořád mluví o PvP. Prostě každá další postava ví, kde jaký suroviny hledat když to ta postava před ní už předtím věděla. A taky ví, co od toho místa čekat. To se ani nedá dost dobře vytěsnit z paměti. Je jasný, že každá další postava má možnost sbírat zkušenosti mnohem rychlejc než ta první.
Pro 566344: A jakou hudbu posloucháš když chceš hrát psychiscky narušeného jedince?