Ale o tom mluvim! Ze kdyz zacnu otravovat nejake NPC = aneb kvuli tomu, ze to delam pres party tak je to zjevne upozornovani DM na sebe, tak je sance, ze se z toho vyklube quest.
No ked otravujes nake NPC tak ocividne odneho nieco chces, mas k tomu nejaky dovod. NPC pokial nema napisany dialog tak s tebou komunikovat nebude a aj ked ho ma napisany, tak bude komunikovat len v ramci toho dialogu. Ked chces nieco mimo ramec dialog, tak to NPC musi ovladnut DM a jednat za to NPC. Ako inac chces s tym NPC jednat? Pokial DM nestoji priamo nad tebou tak nevidi co vravis tomu NPC, pokial nepises do kanalu druzina, cize k tomu ten kanal presne sluzi.
Jinak ja vim, ze RP neni o odmene, ale rekneme si na rovinu, ze je i skupina hracu, kterou odmena dost namotivuje (a minimalne potesi i ostrilene hrace!!)...
O tom zadna. Odmena potesi kazdeho. Ja som mal namysli to, ze ked sedim v hospode, kecam s ostatnymi postavami a rozvijame nieco, tak to nie je kvoli tomu, aby si ma vsimlo DM a dostal som xp za RP hru, ale kvoli tomu, ze ma to bavi. Ked tie xp od DM nahodou dostanem, tak je to mile, potesi to a motivuje to do dalsej hry.
A jeste, neberte to tak, ze jsem natvrdlej, proste si tu jen ujasnuju (a tim i dalsim hracum) jak tu funguji nejake veci...
Neberem to, ze si natvrdlej.

Prave naopak, kto sa nespyta a neujasni si nejake veci, tak ten nevie a moze robit nieco zle a ani si to neuvedomovat.
Mimochodom tu je popisane naco sluzia, ktore casti komunikacie
http://thalie.pilsfree.cz/komunikace-44.htm