a) nevím ani o tom, že je v Ivory banka a není mi jasné, jestli pak při těch smrtích nad 5. level si to bere jen z peněz, co mám u sebe (při průchodu přes démona) nebo ze všech peněz, co vlastním?
b) imho je velký problém, že není rozjeta celá ekonomika. Prostě ve chvíli, kdy fakt musím tři dny makat na tom, abych měl tisíc zlatých tím, že do zblbnutí sbírám ovoce a tu a tam se mi podaří stáhnout nějakou kůži a to v okamžiku, kdy nejmenovaný DM tvrdí, že zlepšování se ve všech těchto aktivitách je třeba zpomalit a ztížit, tak v tuhle chvíli za někoho, kdo vyloženě není RP můj dobrý přítel nebo kamarád to celý šmahem utratit, je šílený. A pokud to z něj budu chtít dostat, tak už to bude pro hráče znamenat nepříjemnosti a radši se na to vykašlou.
Nedá se craftit - víme proč a proto nemůžeme na DM hartusit, ale na druhou stranu- přeci nebudou všichni craftit, ne? To není normální, aby byl každej bojovník a ktomu švec. Tím pádem to chce buď víc stálých questů za penízky nebo nějaké DM náhodné questovní akce pro výdělek. V podstatě jsou na tom low level hůř, protože nic neuměj, sbírat, stahovat, lovit ryby a přitom asi umíraj daleko víc, protože neznaj svět, nebezpečí, maj hrozně málo HP, takže nestačej utéct... nemůžou si pomalu nic koupit a jedna smrt je stojí tři nebo víc dní práce...
kucik wrote:Jasne, tak ja tvrdim ze jen z rozdilnych nazoru a diskuze muze vzniknout spravny reseni. Kdyby tu kazdej s kazdym souhlasil, tak by to bylo pekne na ..ehm.
Jestli to spravne odhaduju, tak jsi za ty dve smrti mohl ztratit dohromady asi 2500xp. Myslim, ze je to castka, ktera se ti vrati docela rychle a proto z te smrti proste neni takovy strach.
Samozrejme si uvedomuju, ze to neroste s levelem linearne, ale i presto...az do epickych levelu mi i pruchod pres Astarotha prijde "levny". Navic to tolik nenuti brat si s sebou nekoho dalsiho, aby mrtvolu mel kdo odtahnout do chramu.
Je mi jasny, ze v tomhle budu asi v drtivy mensine, protoze zmena je to nepopularni, ale presto mi to neda nerict svuj nazor.
Já teda nevím, na koho tohle přesně bylo, ale celá ta diskuse tady není o ceně XP, ale o penězích, o progresi ceny a také o tom, kdo to vlastně má platit a jestli to nejde nahradit částelčně tím modlením a podobnými aktivitami, které by stály sice herní čas, ale bylo by to v rámci role a podporovalo by to víc než cokoliv jiného náboženství.