Tím myslíš karathskou vládu, nebo jsi jen použil tohle slovo za označení všech zlých DMs? Mno nic, odhlédněme od tendence - ti nahoře jsou vždycky ti špatní a řekněme, že opravdu myslíš karathskou vládu. Jo omezuje a přesně jak říkáš. To je její účel. Proti režimu samozřejmě má cenu něco dělat, ale nejspíš ne tak, že naběhnu, pokud možno sám, proti četě nabušenejch stráží a nechám se sebrat/uteču aby na mě mohli vypsat zatykač a sebrali mě pozdějc - tak jak to udělal naivka Laise.Jose wrote:A čím omezuje vláda občany/dobrodruhy? Tak třeba tou depresivní náladou, že nemá cenu cokoliv proti režimu dělat, protože je to prostě nějakej blbej středověk...
Když chci něco udělat proti režimu, nestoupnu si na náměstí okupovaného města a nebudu to vyřvávat nahlas, nebudu se v takovém městě prát za bílého dne s četnictvem a prostě použiju hlavu - nevím co je na tomhle depresivního nebo proč by ses nemohl odreagovat od nabitého dne v práci tím, že budeš ve fantasy světě vůdcem odboje (ale skutečného odboje, ne pachatelem podobných výkřiků do tmy) a následně třeba hrdinou.
Když se chci zbavit vojenské síly ambita, budu zabíjet gardisty po jednom v odlehlých částech království a tmavých uličkách, jeho kurýry podřezávat ve stokách a podobně, nenaběhnu do jejich kasáren.
Když se chci dostat do okupovaného města přes zákaz, vlezu tam tajným vchodem/přelezu hradby a nepůjdu na hlavní bránu s beranidlem
Když chci, aby mi přátelé kryli záda při odbojové činnosti, nebudu o tom s nima diskutovat u Racka, ale někde v lese u ohně.
I desetileté dítě pochopí, proč zorro mstitel používal klobouk a masku, když napravoval guvernérovo bezpráví, namísto aby po vesnici běhal v bílé kytlici jakožto don diego.