To je trochu demagogie - "ty tady určuješ někomu, jak si má přestavit druida". Já nikomu nic NEURČUJU. Řečnický obrat - představ si druida, jak si chodí kupovat jídlo a pití do hospody" není žádné určování ani vnucování ani dogma.Teesha wrote:ale ty tady určuješ někomu jak si má púředstavit druida...ale tak to není..já si ho dokonce představuju jako skutečného druida z období Keltů..žádnýho klaďáka...a už vůbec ne nějakýho stromofila. Když si ho představíš tak ty fajn...super..ale je to jen tvoje představa...
už si uvědom, že class: figter, bard, rough,monk...a další...jsou jenom názvy s nějakou skladbou schopností a "mírně určeným" směrem...jsem schopnej hrát druida 100* jinak..jako kuře...a vždy budu tvrdit, že je to druid..
Samozřejmě, že výrazné hráčské individuality, za kterou se dozajista někteří zde počítají, by jistě byli schopni všeho možného. Nicméně jestliže tento server, stejně jako hra NWN vychází z nějakých premis, tak si troufám říct, že keltské pojetí druidů do této představy nepatří. Někde na webu jsem četl diskusi na téma FR a vnímání druidů, už nevím kde.
Stejně tak bych tu mohl totiž začít celkem nesmyslně vést debatu s DM na téma - já chci jako druid chodit do města v podobě pantera, protože budu tvrdit, že obyvatelé vesnice v RP fantasy světě vědí,ž e jsem místní druid a já ho hraju jako kočku.
Možná by bylo fajn reagovat na debatu v kontextu celé diskuse. To jest - začalo to takovým rýpnutím do toho, že jsem asi powerplayer, který jí jen ovoce a pije vodu, aby nemusel kupovat jídlo jako jiní lidé. TAkže moje reakce se nesla v duchu obecného vnímání postavy druida ve světě Forgotten Realms. Což nikomu nebrání hrát druida, co miluje město. Třeba. Bude záležet na DM, co mu provedou s jeho abilitami pak.
Ale jinak si hrajte co chcete, proboha.