Můj názor na tohle téma je trošičku jiný. Vaše postava může být notorický zdravič, ale zdravit každé NPC je hloupost kvůli koncepci NWN. Stačí napsat například do popisu postavy *zdraví každého na potkání* a pak už to nemusí při samotné hře opakovat. Tedy alespoň v situacích, které to nevyžadují. DM není všude a tak je explicitní zdravení NPC zbytečné.Rejty wrote: Vyzdravování:
Občas se tu stává to, že každý každého zdraví a když mu není odpovězeno, tak to hned bere špatně. Uvědomte si, že všichni nejsou přátelé a nebudou zdravit někoho neznámého. Pokud je vaše postava notorický zdravič, tak byste museli zdravit každou NPC, kterou potkáte ve městě a nebo kdekoliv jinde.
Tato problematika úzce souvisí s jiným problémem. Jestli někdo někdy zažil se mnou quest, víte, že rád používám RP doplňků v jiném smyslu, než jste zvyklí. Například pokud se družina vláčí z Tartenu do Karathy, tak se všech zeptám, co chtějí dělat a pak je rovnou s hláškou *dorazili jste bez problému do Karathy* přehodím až tam. Je hloupost se zdržovat únavnou hodinovou chůzí, během které se nic nestane. (nebo *byli jste na cestě přepadeni bandity*
Další příklad může být takový, že vám postava řekne:
"Pustím vás dál až mi odpovíte na hádanku! *řekne hádanku*."
Vy napíšete *zkují ji vyřešit*. V takovém případě si za vás DM hodí s určitou pastí na inteligenci a napíše vám do tellu *přišel jsi na hádanku*. A vaše postava poté může pronést: "Mám to! *řekne odpověd na hádanku*."
Rád bych, aby se tento přístup více prosadil, hra pak bude o dost dynamičtější a spousta věcí se zjednoduší. Vzhledem k tomu, že je to ale dosti nekonvenční, nečekám, že se zítra takhle budou všichni chovat