SKYRIM že je volný svět s nelinárním dějem? Narozdíl od Balduru? Sme asi oba hráli něco jiného...Prasokralik wrote:to je pravda, není to pro někoho kdo nemá rád volný svět a nelinární děj, narozdíl od rpg typu bladurs gate, které vodí hráče za ručičku po předem nalinkovaných cestách je skyrim naprosto volná záležitost.
Obě hry jsou si defakto žánrově podobné, tedy hlavní linie a spousty bočních Q, ale že by SKYRIM znamenal oproti Balduru volnost? V čem jako?
V obou hrách se po startu defakto můžeš vydat kam se ti zlíbí, plnit Q který zrovna chceš a s klidem v duši můžeš hlavní děj odsunout do záložky "později".
Spíše je vnímám v tomto jako podobné, kromě toho právě SKYRIM mě rozčiluje jak mě až nepochopitelně vede blikátkem na kompasu přesně od bodu A do bodu B...
Mě SKYRIM zklamal v hratelnosti.
Na začátku vejdu do dungu a vraždím bandity jako po másle, čím jdál světem jdu, tím těžší to je.
Docela mě namíchnulo když jsem ale přišel na fintu tvůrců, tedy že banditi si vesele zvedají level společně s drakorozeným.
Takže vybít počáteční dung byla na startu sranda a o 10 levlů výše se TEN SAMÝ dung ukázal jako hardcore adrenalinové save/load dobrodružství.
Příběh mě osobně taky zklamal - zabít draka na kolikáté, 3-4 úrovni??? Připadal jsem si nějak divně.
Rozhovory a reakce obyvatel je dělaná dost horkou jehlou. Strážnej mě nejdříve málem lízá zadek, drakorozený sem a drakorozený tam, když ale zařvu z hecu do vzduchu, tak mě seřve jak motyku a respekt je ten tam, samosebou po vteřině už zase lízá řiť. Kradení je taky divný, vylákat kohokoliv odkudkoliv a pak než se vrátí tak zčořit co se do kapes vejde... defakto bez rizika protože i když mě chytli tak to bylo vždycky něco typu: "Tytyty, už to nedělej jo?"
Dále mě fascinuje koupě koně, nasednu na ijáčka a rázem jsem totálně v kelu, protože z koně nemůžu máchat mečem a pokud sesednu tak koník vyrazí do útoku a hrdině zařve. Koník i ze vzdálenosti cca 500 metrů (kde jej kvůli jeho vlastnímu bezpečí tedy odstavíte) přibíhá na pomoc a hrdě se rve do první lajny na salám. Takže kačky fuč a zase pěšky.
Crafty jsou fajn, ale docela mi vadilo že jsem "za pecí" získával normálně expy na další lvl.
IQ kumpánů na bodě mrazu, takže jsem chodil raději sám než abych neusále pozoroval jak mi můj milý společník stojí v cestě.
Suma sumárum více negativního než pozitivního, zlatý BG. MODy co jsem koukal jsou sice hezký, ale raději kdyby kápli ten multiplayer aby ta hra k něčemu byla a vy nemuseli být jen natvrdlý drakorozený hrdina.