Netřeba změn, každý přece logicky ví že Tarten je druhé největší město Redaan-Teru.Nalkanar wrote:Stále ještě zastaralé reálie, např. Tarten je stále malá důlní usedlost.
Na to žádné reálie přece nepotřebuješ.
Netřeba změn, každý přece logicky ví že Tarten je druhé největší město Redaan-Teru.Nalkanar wrote:Stále ještě zastaralé reálie, např. Tarten je stále malá důlní usedlost.
počkej...Bahnak wrote:Netřeba změn, každý přece logicky ví že Tarten je druhé největší město Redaan-Teru.Nalkanar wrote:Stále ještě zastaralé reálie, např. Tarten je stále malá důlní usedlost.
![]()
![]()
Mr. Tisíce-otroků pomlčí...Bahnak wrote:Netřeba změn, každý přece logicky ví že Tarten je druhé největší město Redaan-Teru.Nalkanar wrote:Stále ještě zastaralé reálie, např. Tarten je stále malá důlní usedlost.
![]()
![]()
A to je prosím kdo ten Mr. Tisíce otroků???Nalkanar wrote:Mr. Tisíce-otroků pomlčí...
Jo to sem taky nepochytil, Nalk měl zas myšlenkovej pochodBahnak wrote:A to je prosím kdo ten Mr. Tisíce otroků???Nalkanar wrote:Mr. Tisíce-otroků pomlčí...
Tak jim napiš poděkování na vault. Pochybuju, že by si to někde na našich stránkách kdy vůbec přečetli.Shaman88 wrote:Vadí mi že zde nikde není seznam externího obsahu, který je třeba z vaultu nebo jiných stránek a je jen využit nebo zkopírován beze změn, s poděkováním daným autorům.
Jedná se třeba o tilesety, cep, použité systémy atd...
Příjde mi to minimálně jako slušnost... protože bez jejich práce by Thalie jako taková neexistovala.
Přijde mi osobně, že tyto oddíly ze stránek (ze sekce "Jak hrát postavu?") jsou stručně a hezky napsané a není na nich nic nepochopitelného ani příliš svazujícího. O to víc zamrzí, že je někteří vůbec nečtou a dopředu tak trochu znehodnocují svoji hru v očích ostatních a staví své postavy do rolí exotů. O podílu na utváření dobré atmosféry ani nemluvím. Přitom by stačilo tak málo, tak kde je problém?Žorž wrote: Jak hrát postavu? - Jméno postavy
...Obecně lze říct, že anglická jména nepovažujeme za vhodná, neboť je vídáme každodenně a působí proto příliš současně. Naopak pokud se chcete inspirovat v méně proslulých jazycích, ať už třeba od rumunštiny, vlámštiny, bretonštiny či maďaršiny přes africké nebo tichomořské jazyky po Inky či Laponce, směle do toho! Stejně tak si můžete fantasii uvolnit v případě vymýšlení úplně vlastních vlastních jmen. Jen přitom neopomínejte, jakým stylem by měla jména té které oblasti Thalie vyznívat.
Toho snad jde docílit i jinak, než nezapadajícím jménem, ne?Shaman88 wrote:Ta odpověd je snadná.
V reálném životě zapadám do archetypu....
Když mám možnost hrát co chci - proč bych měl opět být archetyp..
Mě třeba ze stejného důvodu - jako je ten vyznačen červeně, štvou křestní jména česká... která se mi nezdají jako jména do fantasy světa ale působí příliš současně, protože je vídám každodenně. (Eduard, Naděžda, Alice a mnoho dalších...)Žorž wrote: Jak hrát postavu? - Jméno postavy
...Obecně lze říct, že anglická jména nepovažujeme za vhodná, neboť je vídáme každodenně a působí proto příliš současně. Naopak pokud se chcete inspirovat v méně proslulých jazycích, ať už třeba od rumunštiny, vlámštiny, bretonštiny či maďaršiny přes africké nebo tichomořské jazyky po Inky či Laponce, směle do toho! Stejně tak si můžete fantasii uvolnit v případě vymýšlení úplně vlastních vlastních jmen. Jen přitom neopomínejte, jakým stylem by měla jména té které oblasti Thalie vyznívat.