Co Vám na Thalii vadí?

Napadá Vás něco?

Moderators: DM, WB

J.F.Payne
Ďábel

Re: Co Vám na Thalii vadí?

Post by J.F.Payne »

A kolik z těch perma smrtí bylo DM vynucených?
Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
Derken-
Bůh

Post by Derken- »

J.F.Payne wrote:A kolik z těch perma smrtí bylo DM vynucených?
Tak otázka nezněla ne? :-)
3 byly volby co vím
2 nevim jak se staly
Tvůrce a ničitel
-------
Neaktivní
-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
Prasokralik
Bůh

Post by Prasokralik »

Každá permka je volba. Jen si ji každý zvolí jinak. Třeba Laise si ji zvolil v momentě, kdy šel mlátit Gardisty, protože se mu zašklebili na píchalenku. A Finn si ji zvolil ve chvíli, kdy uřezával hlavu Goranovi. Je to jednoduché.
Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo

Pain is temporary. Victory is forever.
J.F.Payne
Ďábel

Post by J.F.Payne »

Prasokralik wrote:Každá permka je volba. Jen si ji každý zvolí jinak. Třeba Laise si ji zvolil v momentě, kdy šel mlátit Gardisty, protože se mu zašklebili na píchalenku. A Finn si ji zvolil ve chvíli, kdy uřezával hlavu Goranovi. Je to jednoduché.
No, oba se z toho v ty zmíněný chvíle mohli ještě v pohodě dostat... kdyby hráči těch postav chtěli. Ale principielně.... se dá říct, že svou volbou vědomě přijali riziko, že jim něco vážného hrozí.
Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
Aulus
Čestný člen týmu Thalie

Post by Aulus »

Prasokralik wrote:Každá permka je volba. Jen si ji každý zvolí jinak. Třeba Laise si ji zvolil v momentě, kdy šel mlátit Gardisty, protože se mu zašklebili na píchalenku. A Finn si ji zvolil ve chvíli, kdy uřezával hlavu Goranovi. Je to jednoduché.
Upřesnil bych to "zvolil" na "vystavil se nebezpečí". :wink:
"Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků
"But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
Pajule
Bůh

Post by Pajule »

Permky sou prostě správný, sice nejsou nic hezkýho, ale kdyby nebyla jejich "hrozba" tak by každá postava mohla jít a bejt drzá na ambita či na kohokoliv, kdyby hráč věděl, že se nemůže nic stát.
Nieninquë - legenda
Lilien - magie, magie, magie

Keep talking I'm analyzing you.

,,Halapartna is the way of život!" Lusignandnes, 12.8.2020, 23:53, Discord

Thalijský gremlin, creeper první třídy, neRP hráč, bílá vrána
Prasokralik
Bůh

Post by Prasokralik »

Aulus wrote:
Ale houby. Azhael už má taky permku. Jen k němu ještě nedorazila.
Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo

Pain is temporary. Victory is forever.
Krysak
Bůh

Post by Krysak »

Ohledne Laiseho, tam si myslím, že měl minimálně několik možností jak se tomu vyhnout. Osobně si myslím, že diky epickému vnímaní světa daného jedince zasaženého hrou na jiném serveru, došlo k poruše racionálního vnímání následků svých činnů. Následkem toho byla permka, ale osobně bych to nazval spíše sebevraždou.
Osoba, která sedne na koně a rozjede se proti vlaku s kopím bude taky nazývána sebevrahem a magorem, nikoliv hrdinou.
Nalkanar
Čestný člen týmu Thalie

Post by Nalkanar »

Co se permky týče, tak mi vadí obsazení Bhardrilu, případně neexistence jiné cesty mezi Karathským královstvím a Prahvozdem.
Bhardril se sice dá projít s DM, ale ne každý to zvládne. A tím pádem nemají hledané osoby moc jak zmizet z království. :roll:
.
Aulus
Čestný člen týmu Thalie

Post by Aulus »

Prasokralik wrote:
Aulus wrote:
Ale houby. Azhael už má taky permku. Jen k němu ještě nedorazila.
Stejne jako Johannes. :wink:
"Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků
"But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
Theogil I
Urozený

Post by Theogil I »

Nazdar lidi, tak jsem zpět, práce už mě nebaví.
Naprosto správně bylo uvedeno, že jsem neodpověděl na dotazy oponentů a tak tak alespoň ve zkratce učiním. Vybral jsem ty, které jsem teď zpětně očima vyhledal.
Jsou to:
Jak dlouho ho nechat vraždit?
Reakce na vraha na náměstí?
IC logika?
Řešení probíraného tématu.
Rozdíl pvrch podtemno v přístupu k rasám/povoláním atd..
Kompetence a funkce DM?
Než začnu s jednotlivými body, rád bych se omluvil Aulovi a J.F.. Po rozboru dané problematiky s Kucikem jsem musel uznat, že mé výrazové prostředky nebyly košér. Takže tu veřejnou omluvu vezmu ze široka a zakončím ji neústupným postojem sebe sama. První příspěvek co jsem napsal byl myšlen naprosto vážně, nicméně se objevil na špatném místě, tj. v žádném případě to neměl být a nebyl útok na jakékoli DM a jakoukoli reálnou právě probíhající událost. Jak J.F. správně podotkl do nedávna jsem o tom nevěděl nic a nyní vím jen pár základních bodů získaných OOC cestou (anichž bych o ně žádal). Jednalo se čistě o vyjádření mého osobního názoru a v jistých ohledech nejen mého k problematice pernamentní smrti. Můj vyhraněný názor na permasmrt z rukou DM má svůj reálný základ, nicméně jak Kucik správně podotkl, lidé o které šlo a kteří byli strůjci toho zážitku tu dávno nejsou a s dnešním DM teamem to nemá nic společného, bylo tedy nefér to vytahovat a užít jak část argumentace, protože málokdo ví o co šlo. Takže pánové, pokud to bylo bráno jako osobní útok pak se omlouvám - nebylo to tak v žádném případě myšleno, nicméně na permasmrt z rukou DM a můj osobní názor na toto téma to vliv nemá a nemění se. Nadále to považuji (teď použiji trošku kulantnější výrazivo) za velmi zlou a špatnou věc. Jedu teď domů a budu pokračovat od tamtud po jednotlivých bodech.
P.S. Děkuji opětovně Kucikovi za morální korekturu.
Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory
Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod
Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
Aillen
Urozený

Post by Aillen »

Pajule wrote:Desmond, Elenë, Werdigo (nebo jak to měl), Bers, pak nějakej drowák měl myslim permku...
Yoshi
Ahwar Mochazi
hm ale byli to usvědčení vrazi
Olwen Emerald
Fiona
Wang Yan Vlaštovka
Theogil I
Urozený

Post by Theogil I »

Jak dlouho ho nechat vraždit?
Záleží na herní situaci, Bers, Azík, drowové, duergaři (i povrchňané v podtemnu) vraždí a vraždili velmi dlouho, zmíněny byly vraždy v Ivory nebo třeba i Karathě, to je dle mého proti pravidlů pokud to budeme brát jako bezdůvodné zabíjení NPC a PC, tam je na místě trest (ban, stržení lvl, atd..). Hraní zlouna jako charakteru a zabíjení mimo město, pak ho nechat přesně do té doby než ho jiné PC nebo skupina nechytne a neoplatí mu stejnou mincí - postih 5% je dostatečnou motivační složkou. Pokud je jedná o PK pak opět jsou porušena pravidla a měl by následovat trest.
Reakce na vraha chodícího po náměstí?
Jak se tam ten vrah dostane? Kdo ví že je daná postava vrah? Strážní nejen u bran mívali skrip na odhalování hledaných, nutili příchozí odložit kápi či helmu, pokud je tedy daná postava onačena systémem (myšleno DM) jako vrah (stejné to je u zlodějů) neměl by se, při funkčnosti tohoto opatření, tento vrah vůbec dostat mezi obyčejný lid a pokud dostane, mělo by jít o velmi riskantní podnik. A ano i já párkrát vykrvácel před branou, když mě straže poslali k zemi.
IC logika?
Těžká otázka, jaká je IC logika zabití a ožívení když to provede NPC, drow. Já nevím, já v tom logiku nehledám, hledám v tom pouze hru a zábavu.
Řešení?
Znovu zpřístupnit město pro tyto charaktery či ostrovy, lodě pořád ještě jsou i se svou pirátskou posádkou, potom by bylo vcelku jednoduché někoho vyhnat do exilu, zakázat mu přístup do království a udělit mu status odpadlíka (například úpravou frakce).
Poslední dvě věci si nechám zase na zítra, přeci jen mě dostihla práce a to co jsem chtěl nechat na zítřek. Takže pokračování zítra.
Theogil Mistrovské ostří - strážce králova pokladu, kovář v Ivory
Boindil - trpasličí zvěd, velký čtenář a lenochod
Wahibah Zafirah al Talibah - dědic dračího odkazu, strážce legend
kokosak
Ďábel

Post by kokosak »

Krysak wrote:Ohledne Laiseho, tam si myslím, že měl minimálně několik možností jak se tomu vyhnout. Osobně si myslím, že diky epickému vnímaní světa daného jedince zasaženého hrou na jiném serveru, došlo k poruše racionálního vnímání následků svých činnů. Následkem toho byla permka, ale osobně bych to nazval spíše sebevraždou.
Osoba, která sedne na koně a rozjede se proti vlaku s kopím bude taky nazývána sebevrahem a magorem, nikoliv hrdinou.
jenom doplním, že kdyby to bylo jen na Laisem, tak by se z toho s největší pravděpodobností dostal. Ale dorazily ho jiné postavy, které ho, ve snaze mu pomoct, pěkně potopily ;)
PUF!
Koninho87
Šlechtic

Post by Koninho87 »

a nejvetší borec s kapucou Homer jí taky vyfasoval :D měsíc u drowů ve vězení a pak příjde nahoru a je nahoře ve vězení :D ani slunce neviděl :D

Kdo neví tak to byl chudak s těžkým cepem :D

V mém případě se tomu snažily DM vyhnout,ale bohužel už to bylo zamotaný tak že to nešlo.
Post Reply