V pohodě. Nechtěl jsem se tě tím textem dotknout. On ani nebyl mířený na tebe.Absinthorix wrote:Mezi levičáky považován za pravičáka, mezi pravičáky za levičáka a mezi středovými za extremistu... to jsem já![]()
No, je už na mě pozdě a asi jsem v tom modrém textu viděl víc než tam skutečně je. Já Karla považuju za symbol slušného člověka, co po všech kolem sebe nehází bahnem aby se sám zdál čistší a lepší. Člověka co nesráží druhé a slovně je nenapadá. Člověka co bude reprezentovat stát na úrovni a s noblesou - o tom také prezidentování víceméně je.
(Jestli unii kývne na to nebo ono... tak jsme tam neměli lézt, když nechceme spolupracovat. To řekl moc hezky, s tou snoubenkou krásnou 21 letou, která jaksi časem ztloustne a zoškliví)
Neshodnu se s tebou sice v názoru na Karla, ale ve spoustě dalších věcí určitě jo.
Například v tom, co řekl o Unii, s ním souhlasím. Já nejsem žádný antiunionista.
Schovávají a on je tam nechává schované a nijak zvlášť mu to nevadí. V tom já vidím ten problém. Ale už toho bylo asi vážně dost.Absinthorix wrote: Nevidím ho primárně jako symbol sviněk, ačkoliv se za něj rády schovávají, to nepopírám.
Problém je, že to co tady bylo před revolucí nebyl žádný komunismus, ale jeho zvrácená aplikace, která s ním jako s myšlenkou a názorem měla pramálo společného.Absinthorix wrote: Nadsázku pochopilnicméně jsem byl vychováván tak, abych ani ve dvaceti neschvaloval takovou svinskost no
(rodina je z vesnice, kulaci, PTP, špatné posudky kvůli víře - prostě tak)
Komunismus je utopický systém, který by byl ve svém regulérním provedení možná hezký, ale je neuskutečnitelný (jak se už mnohokrát prokázalo).
Sám si myslím, že ani takový by nebyl příliš dobrý, protože nějakou soutěž je kvůli vývoji, výzkumu a zlepšování životní úrovně prostě nutno zachovat. Protože kdyby se nikdo vůbec za ničím nehnal, jsme ještě na stromech. Ale pravda je podle mě někde uprostřed. V extrémismu ji hledat nechci, takže ani ultra-pravicové systémy neuznávám.
A abych nezůstal pozadu, můj praděda byl "hlavním viníkem" ve vykonstruovaném procesu a byl politickým vězněm. Opakovaně byl mučen a jsou o tom záznamy. Zbytek rodiny na to taky docela dojel. Přesto si ale nemyslím, že jsou všichni "věřící" komunisté špatní. Někteří jsou jen naivní.