http://technet.idnes.cz/za-programatora ... ntent=main
(na druhou stranu, geniální outsourcing
No tak, nepesimistěte, milá dámo. (aneb jak vyjádřitto samé, co oba předcházející řečníci, a ale ani jednoho neplagiovat) To že někdo něco vlastní neznamená, že to zneužívá pro svoji moc. Je to jako vlastnit kávovar v kavárně - všichni jej potřebují, vy jej máte pod kontrolou, ale zároveň jste závislí na tom, abyste ten kávovar provozovali co nejpečlivěji a každému jednou či dříve to kafe uvařili - jinak se sebere šest zákazníků a složí se na kávovar nový, respektive začnou si šeptat, že váš kávovar se rozhodně nevyplatí používat, neboť někomu vaří podmírácká kafata, jinému nadmírácká kafata, prostě vás nebuou číst.Aillen wrote:Když si jen tak namátkou vzpomenu, že média v ČR vlastní v podstatě dva lidé, že ti co mají hodně peněz a ekonomickou moc, chtějí mít i moc politickou, a tedy dělají pro to vše, aby byl zvolen právě "jejich člověk", který jim pak půjde na ruku ....
Ale přesně tohle je typický příklad toho, o čem mluvíš - jak se nakládá s informacemi. Co si pamatuju, tak tuhle formulaci Zeman prostě vylhal. A pak to nechal šířit svým volebním štábem.No souhlasila bych s tím dost možná, nebýt toho, co například pan Karel řekl o bývalém presidentovi Benešovi, kvůli odsunu Němců po válce ....že měl za to být souzen v Haagu. Pan Zeman na to, že tam se soudí váleční zločinci. Myslím, že tohle vypovídá za mnohé .....pan Schwarzenbeg nebude nezávislý prezident všech, bude zrovna tak zavázán jistým lidem, jen z jiného okruhu než pan Zeman. Ale nejvíc ze všeho se obávám, že podpoří zrušení Benešových dekretů a tedy se otevře další kolo dalšího navracení majetků poškozeným ...takže jeden kandidát neotesaný hulvát, který neváhá kvůli rádoby dobrému vtipu urazit protistranu a druhý, který půjde na ruku těm, co už léta usilují a zrušení Benešových dektret ....koho si vybrat jako menší zlo?
WTF? Mě je úplně jedno, kdyby Karel prohlásil, že Beneš má být souzen (popravdě je to pitomý přirovnání - tehdejší situace není multikulti hegeš, který vládne v EU dneska) nebo i kdyby řekl, že by měl jít ke zdi, namátkou Masaryka pověsit na lucerně nebo něco podobnýho. Co je pro mě ale FATÁLNÍ informace je to, že by odstřelil Benešovy dekrety. No passaran! A to je to co mě děsí!Žorž wrote:...
Ano. A pak si může dělat pár let v podstatě naprosto co chce a nikdo mu v tom nemůže dost dobře zabránit. A do toho "co chce" počítám i okrádání státu, prosazování zákonů, které pomůžou jen menšině, ovládání státních médií, atd. V podstatě tedy může ovládat společnost i proti její vůli.kokosak wrote:Jen tě opravím, že zastupitelská demokracie je o tom, kdo dokáže přesvědčit víc lidí, že má pravdu. O kompromisu, morálce, nebo dobru tam nikde nic neníAulus wrote:A demokracie je o tom, aby se z pohledu mnoha lidí udělal nějaký kompromis na základě veřejné diskuze.![]()
S tímhle souhlasím. Navíc šlo podle mého především o taktiku "ruku za ruku, zub za zub" a tu já v žádném případě za správnou nepovažuji. Násilným vyhoštěním Němců a zabavením majetku naši předkové světu akorát ukázali, že se chtějí mstít a nepromýšlí důsledky. A mnoho nevinných lidí na to při odsunu doplatilo. Jestli měly dekrety i některé pozitivní dopady, tento mezi ně rozhodně nepatří.Žorž wrote: Můj osobní názor, který ale nic nemění na to, že ta minianalýzička, co jsem tu provedl, je stavěna objektivně a na základě metody najít-ověřit, je, že se české země neskutečně ochudily vyhnáním Němců. A Beneše vůbec moc nemusím.
Bohužel v lidské společnosti je to odjakživa tak, že nad slušnými vždycky nakonec vyhrají ti co mají ostré lokte, jsou dravější, bezohlednější a ty slušné prostě buď odsunou do ústraní, nebo utlučou.Braenn wrote:Ty jsi snílek - idealista. Tvé myšlenky jsou správné a krásné, asi tak, jako idea komunismu - ovšem podobně jako tato nepočítají s lidským faktorem a jeho povahou, aby se daly převést do reality a nedopadlo to, jako to dopadalo v lidské historii vždycky.
Popravdě, přečti si pár diskuzí na novinkách atd., naplň těmito jedinci slovo "lid". Vem si náš stát, který prostě musí dělat nepopulární opatření, aby se jakž takž udržel a platil, co má, a teď si vem, jak tento lid miluje taková nepopulární opatření. Jak dlouho si myslíš, že by nějaká lidem odvolatelná vláda vydržela? Problém většiny politických problémů je, že potřebují dlouhodobější řešení, a těžké nějaké dělat, když se tam už teď vlády střídají, navzájem ruší, co bylo slíbeno, slibují, co bylo rušeno...
A kde myslíš, že by se vzali ti odborníci, hodnotící transparentnost zakázek? Byli by také hodní, nepodplatitelní a poctiví? Dohlížel by na ně někdo jiný, další, hodný a poctivý?