Mě se na to líbil právěže ten fakt, že všechny hlavní antagonisty zničil čistě svoji hlavou
Ale proti gustu pánové a dámy....
Cetl - jen nazvy byly jine: Morsky vlk, Elam Ohniva Pata... A misto toho, aby se postavy vysilenim potacely, tak "iba tackali", popripade "slnko pali ako ohen". (*)Aillen wrote:Četli jste někdo knížky od Jacka Londona?
Alespoň ve svých mladých letech?
Při těch vyostřených polemikách v topiku "volby" jsem si na některé z nich vzpomněla. Mořský vlk, Martin Eden, Bílý den .....ale nejvíc mě vždycky fascinovala právě osobnost vlka Larsena ...dravá, bezohledná, nezkrotná, individualistická povaha vlka Larsena v konfrontaci s idealismem Humphreye a jeho snoubenky Maud.
Po letech jsem si ji vytáhla z knihovny
pavad wrote:Aillen wrote:
(*) Za "totace" nebyly v cechach k dostani, ale ve slovenske jazykove mutaci ano.
Edit: upresneni.
Edit2: Síííím paní učitelko, Nalk opisuje!!!
Kdyz uz jsem u te historie, co takhle J.M. Troska, "Zapas s nebem", "Pistole miru", "Kapitan Nemo"?Aillen wrote:Já je měla doma po rodičích ...stará vydání, ještě z první republiky![]()
Když už se tu oháníš tou nostalgií zteřelého papíru - moje první scifipavad wrote:...si vybavuji vuni stareho papiru nekdy ze 40. let a utrzky jako "rozsocha jiskri" nebo "zvuky znely tlumene, jako by byly filtrovany"...
pavad wrote:Kdyz uz jsem u te historie, co takhle J.M. Troska, "Zapas s nebem", "Pistole miru", "Kapitan Nemo"?Aillen wrote:Já je měla doma po rodičích ...stará vydání, ještě z první republiky![]()
Dosud si vybavuji vuni stareho papiru nekdy ze 40. let a utrzky jako "rozsocha jiskri" nebo "zvuky znely tlumene, jako by byly filtrovany".
PS: Ja Ti dam ninju, Nalku!
Jo tohohle jsem taky četl, a celkem nedávno... a celkem mě to bavilo.pavad wrote:Kdyz uz jsem u te historie, co takhle J.M. Troska, "Zapas s nebem", "Pistole miru", "Kapitan Nemo"?Aillen wrote:Já je měla doma po rodičích ...stará vydání, ještě z první republiky![]()
Dosud si vybavuji vuni stareho papiru nekdy ze 40. let a utrzky jako "rozsocha jiskri" nebo "zvuky znely tlumene, jako by byly filtrovany".![]()