Tak Aliens: Colonial Marines dohrán a bohužel musím přiznat, že i vzhledem k délce vývoje, nesplnila tato hra mé očekávání. V zásadě se shoduju s touto recenzí
Aliens: Colonial Marines Recenze. Jediné v čem se mé hodnocení výrazně liší, je hudba, která je podle mě povedená, připomíná spoustu motivů z filmů (nese v sobě i prvky toho prvního - což mě teda náležitě potěšilo), ale přes to všechno, tak nějak nepochopitelně, nesedí k ději co probíhá na monitoru.
Určitě jsem ve hře zažil okamžiky, které mě bavili nebo svedli vyvolat i trochu toho strachu,ale jinak se po většinu hry táhnul pocit - příliš přímočaré akce, příliš málo stupňovaného napětí.
Docela mě překvapilo, jak moc se hra liší od dema, které vyšlo bezmála před rokem a které působí o poznání lépe než samotná hra (nemyslím graficky, ta nijak výrazně neoslnila ani v demu, ale spíš námětem). Vypadá to, jako by se tvůrci během toho roku obsahem kampaně vylekali a raději ji výrazně ochudili. Možné vysvětlení podává i tento článek
Colonial Marines prý vyvíjelo jiné studio. Vydavatelství to popírá, což pokud je pravda, tak Gearbox předvedl nehoráznou laxnost k vývoji hry a jeho vedoucí činitelé si zaslouží nejméně urazit obě pazoury.
Když vše srovnán se stařičkým AvP2 (nebo i prvním dílem), tak z toho výchází nejnovější počin s touto tématikou dost žalostně a to i přesto, že HW nároky jsou dnes už daleko jinde. V podstatě jsem si díky této hře uvědomil, jak byl AvP2 skvělý a s jakým citem a nadšením si s tímto námětem tvůrci pohráli.
Nezbývá než si povzdechnout nad další promarněnou šancí (a opřít se výrazněji do Dead Space 3).
DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).