Karatský zákoník

Neaktuální příspěvky jsou shromažďovány zde.

Moderators: DM, WB

Michal
Obyvatel

Post by Michal »

No jasně, za 1000 můžeš prodat klidně lékárnu někomu, kdo se nechá překecat. Maximální cena je neomezená, ale minimální cena je daná. Kdyby na craftovej +1 meč nebyly náklady 10 zlatých, ale 1500, tak málokoho napadne ho prodat pod 1500, ale protože výroba funguje mnohem snáž a crafter může mít mnohem menší náklady než ve skutečnym životě, tak holt musej bejt nějaký minimální ceny. Naprosto reálná ekonomika se těžko dá udělat v podmínkách perzistentního NWN světa.
DM
Pajule
Bůh

Post by Pajule »

hh , ten kdo ma charisma a odhad ceny vysoky,vzdycky dobre proda a koupi :twisted: :twisted:
monstera
Mistr

Post by monstera »

[quote="Morn"]Pořád nechápu smysl o čem se tu píše :?:

Tady se píše o tom, že nízké prodejní ceny poškozují ekonomiku světa. Je jasné, že krafter může prodávat levněji a tedy pro zákazníka výhodněji než jsou ceny v obchodě, jde o to, o kolik levněji, aby se ekonomika nezřítila.
U zbraní, zbroje a šperků to je dáno ceníkem tady na foru, u ostatnícjh komodit do dáno není. Zdá se, že obecný názor zní 50% ceny obchodníka. Jen bych chtěl mít potvrzeno, že takovou cenou nepoškodím ekonomiku Thalie ( mám zkušenosti z ARK2 ).
Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne )
+ Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob
+ Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo
Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť
Morn
Poutník

Post by Morn »

Jo díky už jsem to pochopil (několikrát jsem si přešlápl :wink: )

Já si dělám ceny podle sebe nebot spousta věcí co vyrobím není na prodej nikde na TH.
příklad: Skládaná plnoplátovka nikdo ji neprodává tady myslím obhodníky.
A ostatní výrobky prodávám po dohodě s hráčem :)

Tady je spíš problém že nikdo tu nic nekoupí teda obyč. věci a ty vzácnější co jsou na nebezpečnech místech zase nikdo neprodá :twisted:
Odevšad vede do podsvětí stejně dlouhá cest.

ΕIΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟYΣ ΓΙΑ OΛΕΣ ΤΙΣ ΝIΚΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤI ΟΙ ΘΕΟI ΚΑΤΑΡAΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟYΣ ΑΠO ΔΕΙΛIΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣIΑ
Locked