Ja osobne som proti predaju domkov takym stylom, ako to bolo doteraz, cize hocikto kto mal peniaze si mohol kedykolvek kupit domek aj OOC ziadostou.
Moj navrh:
Sidla gild - dostanu gildy zadarmo aj s moznostou byvania pre clenov gild. Som, ale proti zakladaniu pobociek sidiel gild kade tade po svete. Kedze Ivory je najfrekfentovanejsia osada, tak zachvilu tam bude chciet mat kazda gilda svoje sidlo. Zlodeji ho uz chceli aj s perzistentnou truhlicou zadarmo, teraz ho chcu zoldnieri za zold (ktory dostavaju pravidelne zadarmo, co sa mi vobec nepaci ale to je JiBova vec), zachvilu ho tam budu chciet trposi, magovia, paladiny, druidi atd atd a uz len chyba aby si ho tam vyziadali drowovia alebo duergari, aby mali lepsi pristup na lov otrokov (vtip).
Domky - tie by som dal hlavne na prenajom ako velku cast byvania na Thalii. Viem, ze teraz nato nie je cas, tak sa to udela pak, ale musi sa to vyhlasit hned od zaciatku, ze nieco take bude. Vyhoda prenajmu je, ze sa domek nedrzi aj ked postava uz nehra a mozu si to dovolit aj "chudobnejsie" postavy, cize nemusia "creepit 2 dni" aby si mohli kupit domek.
Samozrejme sa mozu domky aj predavat, ale mohlo by sa to robit RP akciami v hre. Urcit sa naky dom, ktory bude na predaj, pretoze jeho majitel bude zomrel alebo odisiel alebo sa stahuje. Urci sa vyvolavacia cena daneho domku a usporiada sa drazba v hre. Kto zaplati najviac tak ten domek ziska. Samozrejme taka drazba sa nebude konat kazdu chvilu. Vyhoda je, ze hraci si budu danych domkov vazit. Pripadne do vlastnictva mozu ziskat domky niektore postavy za velke zasluhy, napr. naky velky hrdina ziska domek v Karathe (myslim, za velke zasluhy, nie ze zabija particku trolov ohrozujucich Ivory).
Co si o tom myslite?