Pokec o oblíbených filmech a seriálech
Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech
http://www.csfd.cz/film/275267-mladezi-nepristupno/
Movie 43
Inteligentní humor zde není.
Není zde ani neinteligentní humor.
Je to vulgární.
Skoro nikomu se to nebude líbit.
A i těm kterým se to líbit bude, se to nebude líbit tak aby to řekli.
Film je plný holyvůdských hvězd, které se nechaly ukecat, aby si zahrály v neuvěřitelně kontroverzním snímku.
Snímku, který nemá děj, pointu a který je tak sprostý, že sprosté slovo které by jej vystihlo ještě nevzniklo.
Nedoporučuji, pouze upozorňuji že to existuje a ať to držíte dál od dětí.
http://www.youtube.com/watch?v=Tu82TeR4llg
Movie 43
Inteligentní humor zde není.
Není zde ani neinteligentní humor.
Je to vulgární.
Skoro nikomu se to nebude líbit.
A i těm kterým se to líbit bude, se to nebude líbit tak aby to řekli.
Film je plný holyvůdských hvězd, které se nechaly ukecat, aby si zahrály v neuvěřitelně kontroverzním snímku.
Snímku, který nemá děj, pointu a který je tak sprostý, že sprosté slovo které by jej vystihlo ještě nevzniklo.
Nedoporučuji, pouze upozorňuji že to existuje a ať to držíte dál od dětí.
http://www.youtube.com/watch?v=Tu82TeR4llg
KDVP
Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
Tak jsem konečně taky zhlédl a jsem nadšený. Souhlasím s tím, že by možná šlo linie lépe provázat, ale jak psala už Braenn, jde především o stejný motiv a jeho umocnění. Akorát si teda nemyslím, že je motivem samotná lidská svoboda, ale především schopnost jednotlivce vzepřít se zvůli systému, pokud je nastaven nespravedlivě. A je pravda, že bez takových jednotlivců v historii by to tady mohlo vypadat podstatně hůře, protože i zdánlivě marnou oběť a její odkaz si lidé pamatují. A konzervace momentální reality není vždy tou správnou cestou.Braenn wrote:Jako jo, mezi provázaností některých linek těžko hledat podstatnější souvislost. Ale coby ucelené příběhy točící se kolem jednoho motivu - lidské svobody - je to super. A některé linky by si zasloužily vlastní film, ačkoli kdo ví, zda by je to nerozplizlo.Caehan wrote:Ty příběhy jsou pěkné, film je hezky udělaný obzvlášť se mi líbí ta dějová linie, která vypadá skoro jako ze světa Falloutu (v něčem) - Halle Berry by byla jako člen bratrstva oceli super, ale ty příběhy a spojení mezi nimi je takové slabé a netroufám si říct, jestli má film hlubší myšlenku, nebo se tak jen tváří.Braenn wrote:Atlas mraků. Vůbec to není zlý.
Byl jsem v kině asi jediný, kdo se zasmál hlášce "It's people! Soylent green is people!", ale popravdě jsem to sci-fi (ze kterého ta hláška je) předtím, než jsem se seznámil s nějakými američany, také neznal.
Knížka je prý dobrá - lepší, než film.
„A až se naposledy nadechneš, pochopíš, že tvůj život byl pouhou kapkou v nekonečném oceánu!“
„Co je však takový oceán jiného než spousta kapek?“
"Všechny hranice jsou konvence, které čekají, až je někdo přesáhne. Někdo může přesáhnout konvenci, pokud mu k tomu někdo jiný vydá podnět." David Mitchell, Atlas mraků
"But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
"But what do we have left once we abandon the lie? Chaos. A gaping pit waiting to swallow us all.”
Nevím jestli to tu už bylo nebo ne...ale doporučuji "postarší" film "Brazil" od Terry Gilliama. Povinně zkouknout před blížícími se volbami a pak hurá volit všechny eurohujery
.
Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder)
Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3)
Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2)
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
Aulus wrote: .... Atlas mraků.....
„A až se naposledy nadechneš, pochopíš, že tvůj život byl pouhou kapkou v nekonečném oceánu!“
„Co je však takový oceán jiného než spousta kapek?“
1. Příliš mnoho příběhů, propojení na flm dobre zvládnuté
2. Silný příběh s motivem, který raději filmař sám řekl a nedal šanci na to divákovi přijít, ale OK, taky rád vím, co vlatně flmař sděluje, ferovka je OK.
3. Celkově má film vysokou úroveň a nutí k dokoukání.
Negativa:
1. ANi jeden příběh není originální, jak kdyby autor četl pár knih a dal je dokupy.
2. Teploušský motiv, proč nemůže být geniální umělěc jednou jedinkrát heterosexuál?! Třeba by mohl mít autismus, jako Mozart..... Teplé klišé mne ničí. Snesl bych i geniální skladatelku ženu......, i když, co si budem namlouvat, to by bylo opravdu scifi:)
3. Osobně bych preferoval kaskádu příbehů v chronologckém uspořádání, na filmy koukám při práci, takhe jsem to nestíhal.
Tož Enderova hra je velmi shlídnutelné dílko. Konečně nějaký scífko, u kterýho se člověk nemusí chytat za hlavu. Chtělo to jen tak o 20-50 procent natáhnout, aby se tam vešly všechny zajímavý věci z knihy - a ne, nemyslím to, jak se přispíváním na diskusní fora na internetu stát všemocným vládcem světa. Jo, to v knížce fakt je.
PUF!
http://www.csfd.cz/film/234454-svetova-valka-z/
Tak trošku jiný film o zombies - velkou změnou je zkrácení času od kousnutí po vznik nového zombíka na 12 vteřin.
Zombíci běhají a skákají (přirovnal bych je někam mezi "já legenda" a "úsvit mrtvých").
Na jedno shlédnutí výborný film - i když jsem nečetl knižní předlohu, vzhledem k tomu jak divák co tři minuty ve filmu narazí na nějakou cenzurovanou věc, je zhruba jasné jak mohla vypadat neamerická verze, na druhou stranu takle je z toho easy movie a já jsem za to v podstatě rád.
Tak trošku jiný film o zombies - velkou změnou je zkrácení času od kousnutí po vznik nového zombíka na 12 vteřin.
Zombíci běhají a skákají (přirovnal bych je někam mezi "já legenda" a "úsvit mrtvých").
Na jedno shlédnutí výborný film - i když jsem nečetl knižní předlohu, vzhledem k tomu jak divák co tři minuty ve filmu narazí na nějakou cenzurovanou věc, je zhruba jasné jak mohla vypadat neamerická verze, na druhou stranu takle je z toho easy movie a já jsem za to v podstatě rád.
KDVP
Dovolil bych si jednu poznámku pro lidi mojí krevní skupiny - před vstupem do kina nebo prostě před začátkem sledování filmu vyndejte buňky logiky a nechte je odpočívat. Ve filmu víc než jednou budete vrtět hlavou nad neuvěřitelným a nevěrohodným chováním aktérů.Bahnak wrote:http://www.csfd.cz/film/234454-svetova-valka-z/
...velkou změnou je zkrácení času od kousnutí po vznik nového zombíka na 12 vteřin.![]()
...
Jinak film se snaží spojit dohromady několik různých žánrů, každému dává prostor v "ucelné" kapitole. Rodinné drama, střílečku, survival horror, pokus o detektivku... A tyto vrstvy dortu mu jako bubliny nekonzistence probublávají oslí můstky.
P.S.
Ve filmu jsou i humorná místa - jakákoli akce se odehrává v noci (jen v Palestině svítilo sluníčko
edit: Chvíli sem měl pocit, že se Foster zhlídnul v Prometheovi
Pokec o oblíbených filmech a seriálech
Větší chyby jsou zábavnější, jako když v akčních filmech hlavní hrdina střílí jak šílený a záhadně nemusí nabíjet zbraně tak často, jak by měl. Nebo když složenej protivník zapomene, že je v bezvědomí a zvedne hlavu a pak zase dělá, že je v bezvědomí.
Avšak filmy ani seriály nejsou o chybách, ale o fantazii, o ději. Chyby se dají přejít snadno, když je děj filmu chytlavý a o něčem, což o filmech od roku 2000 se dá jen těžko říct. Všechny se točí s extra super efektama a trikama a děj je dost zanedbáván, takže jsou to vizuálně a efektově úžasné filmy, ale dějově jsou k ničemu a nezáživné, či s odhadnutelným dějem. Nejlepším příkladem je všemi opěvovaný Avatar, efekty a triky skvělé, ale děj nezáživný a tak zas**ně jednoduchý až je trapný. Děj je snadno odhadnutelný a navíc se vyskytuje v amerických filmech v mnoha verzích, takže je to omílání furt toho samého dokola. Ale jinak je to velmi zajímavé, akorát by to chtělo lepší děj a ne tu starou klasiku ze záporáka vyleze hrdina, z jeho šéfa pravý záporák a hrdina se samozřejmě musí zamilovat do princezny, přebrat ji původnímu nápadníkovi a ještě se stát uznávaným celým lidem princezny, po tom co ho nařknou, že je zrádce. Prostě klasika, na tom už není nic super a efekty to nezlepší.
Ikdyž chápu, že lidem co se moc na filmy nekoukaj a nemaj ani minimální přehled o vývoji filmů v posledních(dejme tomu) 10. letech, tak jim to nepřijde. Pro ně je to něco extra super a jsou dokonce nadšeni i z děje.
Já osobně si vybírám dějově zajímavé filmy a raději mám starší, takže všechny do roku 2000. Podle mě totiž nejsou důležité perfektní efekty, ty si v hlavě(ve fantazii) může divák sám dotáhnout, ale děj se v myšlenkách dotahuje jen těžko. Někdy opravdu nechápu tu honbu za efekty, když ve výsledku jsou starší filmy s nekvalitními efekty lepší, protože mají děj a jakš takš propracované postavy. Hollywood by se měl stydět, upadá.
Co nemůžeš zabít, alespoň pronásleduj!
Postava na nové Thalii: Aurenriel Foina "Urulókeo Nosseo"
Momentálně v podtemnu jako Tra'lesta
Postava na nové Thalii: Aurenriel Foina "Urulókeo Nosseo"
Momentálně v podtemnu jako Tra'lesta
Jo, tomu filmu se dá vytknout opravdu hodně věcí, na druhou stranu píšu že je to "easy movie" a na jedno zkouknutí.KaTo wrote:...
Ono těch nelogických featur je tam víc, dokonce o hodně víc. Ale kromě seriálu Walking dead - který mimo jiné nad očekávání jede další serii - je to jeden z mála zombie počinů za poslední roky vůbec.
100 lidí, 100 názorů.Tarja wrote:Hollywood by se měl stydět, upadá.
Hollywood tady už dlouho není aby přinášel inteligentní filmy inteligentním lidem. (pokud tu od toho někdy vůbec byl)
Ano, je problém natočit svěží a neotřelé dílo tak, aby nekopírovalo a šlo si svou vlastní cestou, kor když má každej rejža za zadkem 20 rádců a kravaťáků z marketingu kteří jsou odhodlaní dělat vše podle statistik a nehledí již na výsledek, tak to prostě tak musí vypadat.
To ale kupodivu neznamená, že dobré filmy už se netočí - viz. kupříkladu zmínění "Rivalové"
Blockbooster jak vyšitej, na nic si nehraje, je tam tuna efektů a hlavní hrdinové jsou známí herci, tak proč to nespadlo do klasického odpadu?
A nebo třeba mnou taktéž pár stran dozadu zmiňovaný film "Pozemšťan".
http://www.csfd.cz/film/235331-pozemstan/
Je to 6 let stará Hollywoodská produkce a přece je to film který tě posadí do židle aniž by postavy za celý děj filmu opustili prostor cca 50x50 metrů, bez jediného speciálního efektu s rekvizitami a obsazením za pár šupů.
Jinak pokud máš Tarjo nějaké tipy na dobré movie, tak klidně piš. Kritika a přirovnávání ke starším filmům OK, ale nahoď i nějaké příklady, třeba je někdo ještě neviděl a bude za popostrčení rád.
A ať nejsem úplně OOT, doporučuji shlédnout film Kinsey
http://www.csfd.cz/film/116357-kinsey/
Výborný film nejen o žlabatkách - hlavní role můj oblíbenec Liam Neeson.
Bez efektů, jen tlachání a žvanění o sexualitě lidí.
KDVP
Kdyžuž tahat ty profláknuté filmy, tak stará klasika a výborná biografie: Man on nhe Moon. http://www.csfd.cz/film/2981-muz-na-mesici/
Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM.
Les jambes en l'air, comme une femme lubrique,
Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.
Tss, takhle házet Formany - chci říct esa - z rukávu!
Njn, který Formanuv film nebyl úžasnej?
Njn, který Formanuv film nebyl úžasnej?
KDVP
Pokud mě paměť neklame, tak Valmont nebyl nic extraBahnak wrote:Njn, který Formanuv film nebyl úžasnej?
P..S.
Raději 20x za sebou vidět Valmonta než jednou Promethea
Vždyt v těch filmech nejsou žádné speciální efekty, jak to může někoho bavit?
Místo efektů je tam děj.Shaman88 wrote:Vždyt v těch filmech nejsou žádné speciální efekty, jak to může někoho bavit?
Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM.
Asi jako někoho může bavit hrát RP. To nepochopíš, pusť si nějakou efektovou akciShaman88 wrote:Vždyt v těch filmech nejsou žádné speciální efekty, jak to může někoho bavit?
.