Shaman88 wrote:Mok wrote:Nebylo by tedy záhodno změnit kose zařazení? Když ty "bojové kosy" jsou to samé, čím kdejaký Franta Metlička sklízí úrodu na svém políčku.
Je rozdíl mezi používat a bojovat. Já třeba umím kosou kosit trávu, ale na boj bych si netroufl (leda tak na vířivý útok)
Tak obyčejnou klasickou kosou bych se bál mávat v boji i já, a to si obvykle s ratištěm umím poradit, to prostě není nástroj navržený pro boj, ale právě na tu trávu.
V historii se kosou také nebojovalo, tedy až do té doby než pár chytrýc hlav nenapadlo čepel kosy narovnat a přejmenovat to na "kůsa".
A tato zbraň si v pozdním středověku vyrobila nějaký respekt

Tato zbraň dokonce je pro kosu v jednom z cepových vzhledů, akorát na ní blbne zobrazovaní grafických efektů
Spíše je otázka kam chce Thalie inklinovat, jestli k pseudohistorickému světu s magií kde se s kosou do boje prostě nechodí a nebo směrem k wild fantasy, kde se ničemu meze nekladou
Pokud můžeme nastavovat zbraně a kosa má symbolizovat zemědělský nástroj nevhodný k boji, klidně bych ji hodně ohlodal, třeba z x4 bych udělal x2. Zaručuji že kromě fanatických okopávačů Ivorských políček by ji nikdo do ruky nebral, i kdyby nakrásně stála 10x méně než meč

Takhle je to po dvouručním rtuťáku druhá nejlepší obouruční zbraň ve hře - což mi k levnému zemědělskému nářadí tak nějak nesedí.
Ale to je jen můj skromný názor.