Mam nekolikero otazek k NT nastaveni carodeje. U jednotlivych bodu mam na nasledujicim radku mensim fontem pripominky/oduvodneni dotazu...
1) Jaky byl duvod snizit mnozstvi pridelovanych dovednostnich bodu ze zakladu 2 na 1?
Vadilo snad ze ze sve vysoke INT ma dostatecne bonusy?
2) Uvazuje se o pridani nejake non-cross class dovednosti pro carodeje?
Nastevenim NT byly bez vyhrady carodeji zruseny nasledujici dovednosti: craft weapon, craft armor, craft trap, aktualne ma pouze ctyri: Soustředění (Concentration), Léčení (Heal), Znalosti (Lore), Čarozpyt (Spellcraft). Porovnavam li to s jinymi povolanimi, je na tom dost bidne. Kuprikladu cernokneznik ma non-cross class dovednosti hned osm, vcetne UMD. S ohledem na to jake je kuprikladu nastaveni DC pasti na modulu, carodej neni schopen asi pri maxovani cross-class skilu je jakkoli vyuzit.
3) Je stavajici nastaveni (a druh) kouzel konecne?
Priklad: Vezmu-li ohnivou zbran, presunutou na lvl 5 a postavu cisteho carodeje kdy ji poprve muze pouzit (na NT je postava na 10 urovni: 1 dobrodruh, 9 mag). Pri standartni inteligenci ma postava na 5. kruhu pouze jedno toto kouzlo na meditaci.
Pri zakouzleni ma trvat ohen na zbrani (bez ohledu na zabugovanost a nefunkcnost) 9 kol a ma pridavat (1k6 + 2) dmg ohnem (na ktery je plno rezistu a snizeni dmg u NPC, bossu specialne). Je-li zakouzlena na bojovnika stejne urovne, pocitam-li (velmi optimisticky) s 4 utoky za kolo, tak za celou dobu trvani kouzla, pri 50% zasahovosti udela kouzlo 18x(1k6 +2 - redukce) zraneni, v prumeru 99 zivotu (pri nulovych redukcich).
Srovnam-li to kuprikladu s nekonecnym mnozstvim cernokneznikovych tajemnych vybuchu, kdy na teze urovni udela cernokneznik za kolo 5k6 magickeho poskozeni, prijdme mi uprava ohnive zbrane jako... pofiderni, slusne receno. Na to ze takoveto kouzlo ma carodej jedno za medit (dost dlouhy).
4) Neuvazuje team o vetsim repertoaru ochrannych kouzel pro carodeje at jiz ciste mirenych na castera nebo i seslatelnych na jine (coz navazuje na bod 3) )?
S posuvem zakladniho krycihou kouzla neviditelnosti o 3 kruhy kouzel vyse musi carodej spolehat jen na to, ze si jej AI nevybere za cil. Pokud vybere - tezko s tim cokoli jineho udela nez ze zemre (casem zaseknuty o neviditelnou prekazku v terenu
AI se zda, zatim, vybira opravdu spise bojovniky v predu, ale neni to pravidlem. Bohuzel jsou tu lokace - a neni jich malo - kde je takove mnozstvi NPC, ze nestaci ani dva bojovnici vpredu aby je na sebe "naagregovali", eventuelne jsou NPC ihned za prechodem (typicky vetsina "tajnych pruchodu", ale i dost beznych prechodu mezi lokacemi).
5) Je cilem nebo opomenutim, ze mnohe interlokacni pruchody nepresunou spolu s hracovou postavou i jeho povolane/pritelicky?
Jen namatkou: veskere stoky pod Karathou, krabi jeskyne, koboldi nory, oba majaky, hrbitov u Ivory...
Dekuji predem za odpovedi.