Knez a paladin mají svou sílu od boha. O tom asi žádná. Pokud se na boha vykašle ztratí svojí sílu. Blackguard ma taky svého boha, který mu dává sílu.
A co je na tom? Proč by tě měla bohyně odvrhnout? Bude tě mít buď ve větší, nebo menší oblibě, podle toho, jak se jí tvoje chování zamlouvá. Co je v tom za problém?Awadar wrote:Klerik - budu se modlit k dobré bohyni, ale budu aristokrat a zákoně neutrální – takže dle svých zásad budu pomáhat jen šlechtě a nikomu jinému – mužná mě bohyně nebude mít nejraději, ale určitě mě neodvrhne.
Minotauři nejsou zvířata. Proto na ně neplatí ani Animal Empathy. Jak se o ně chceš starat? Že jim to tam vymlátíš? Tenhle případ se nemění proti stávajícímu stavu. Taky můžeš říct, že se coby druid půjdeš starat o skřetvědy. Řekni mi, jak se o ně budeš starat teď?Awadar wrote:Ale jak sem říkal – okecet se dá vše - takže vemen druida – toho neutrálně zlého, tak osobně bych se s nim vykašlal na nějaký jelínky a kytičky a pudu se třeba starat do jeskyně o minotaury – ha, ale nemůžu protože je tam má síla malá a těžko bych jim něco nabídl.
Druid bere svojí sílu z přírody. To znamená, že s ní musí žít v harmonii. Nikdo neříká, že musí ošetřovat veverkám zlomenou tlapku, ale proč má mít možnost čerpat to samé, co druid, který se stará o svůj kus hvozdu? Když chceš hrát shiftera, tak hraj shiftera. Jeho vlastností se to přeci nijak nedotkne.