Tak jsem (v kině) skoukl
Interstellar a řeknu to takhle. Není to marný. Líp bych to nenatočil...ale nejsem si úplně jistý, že bych druhou půlku filmu líp nesestříhal případně trochu neproškrtal scénář

.
Trochu jsem se bál, aby to nedopadlo jak s Promethem (
ale ten nastavil laťku tak nízko, že by se Interstellar musel hodně snažit, aby ji podlezl), kde se idiocie konání hlavních protagonistů spojovala s porušováním všech pravidel BOZP a zdravému rozumu v míře větší než nebývalé. "Mezihvězdný" má sice pár děr v fyzice černých děr (např. se neřeší radiace

černé díry, neřeší se diferenciál gravitace apod. v blízkosti) + si scénárista hraje s dilatací času jak se mu to hodí (chvíli platí, chvíli neplatí

), které jsem objevil i já se svým "vágním" středoškolským vzděláním, ale celkově se daly odpustit...bo postavy (a roboti

) se jinak chovali jako lidi a ne jako idioti

. Dokonce jim scénář dovolil dějově překvapit a místy prohodit i vtipné hlášky (třeba scéna, kdy se nastavuje AI "smysl" pro humor a míra upřímnosti

apod. nebo ta část, kdy jedna z AI je obětovaná, aby mateřská loď mohla opustit Horizont událostí, tak rozhovor mezi doktorkou, pilotem a samotnou "obětovanou" AI pobavil). Spoustu věcí (ekologická katastrofa, proč nejedli třeba řasy, apod.) film moc neřeší, jen je tak předhazuje jako pozadí příběhu, kde jde o něco jiného...u mě dobrý.
Filmu ohromně pomáhalo velký plátno a dobrý soundrtack (Hanzík nezklamal, zvláště varhaní části mě donutí soundtrack sehnat).
Sumasumárum - nevím co s fílmem udělá "domácí" případná produkce na monitorech, ale v kině to za ty peníze stálo.
Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder)
Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3)
Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2)
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. -
neznámý vojín