+1 tohle porad rikam, pro dobre hrace to zadny smsl nemá, je to jen pro lamy, které potřebuji misto predstavivosti systém.J.F.Payne wrote:Tak ono by to teoreticky nemělo mít žádnej význam, protože pokud postavu poznáváš podle jména nad ní, je to metagame. Takže ty vlastně v nynějším stavu víš, kdo je útočník pouze OOC. Ic jseš omezenej naprosto stejně, jako kdyby postava nad hlavou nic napsáno neměla.
EDIT: Stále je tu velká škála věcí, které pomohou postavu identifikovat. Rasa (to prostě poznáš v jakémkoliv modelu), snad i pohlaví, výstroj a výzbroj (krátký meč s odkapávajícím jedem nenosí každý...), bojový styl (ne každý umí to a to kouzlo... víš že hledaný bojuje tak, že sešle temnotu a pak tě v ní rozkrájí na kousky... taky neumí každý...). Pak taky pomůže stará dobrá otázka "co jste dělal včera večer a kdo to může dosvědčit?"...A tak.
zakrytí jména postavy
Re: zakrytí jména postavy
Řikej si co chceš, ale zbav to těch výrazů lamy, "magoři" a "hráči nižšího evolučního stupně".
Konec debaty, zbytečně se to tu rozjíždí.
Konec debaty, zbytečně se to tu rozjíždí.
Tvůrce a ničitel
-------
Neaktivní
-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
-------
Neaktivní
-------
.: Damian je můj rypák a Xantipka má bohyně :.
1) Jsem povrchňan jdu do podtemna, potkam postavu krysaka vím že to umí a tak se radši zdekuju. Potkám postavu barbara a vím že to neumí tak jdu do něj.
2) Jsem Barbar, povrchani si chodí do podtemna a úplně mě ignorují. Změním si jméno postavy na stejné jako má krysak a už si dají pozor.
3) Jsem měšťan/vyhlášený obchodník, ale jsem součástí kultu který vzývá Zeira, začnu po nocích vraždit lidi a přinášet krvavé oběti ale najednou si u mě už nikdo nic nekoupí.
4) Jsem zloděj okrádající jiné hráče, změním si oblečení nasadím kápi a jdu mezi lidi že je trošku okradu. Druhý den už nikdo vedle mě nestojí a všichni jdou ode mě pryč.
METAGAME VLÁDNE SVĚTU!!!!
2) Jsem Barbar, povrchani si chodí do podtemna a úplně mě ignorují. Změním si jméno postavy na stejné jako má krysak a už si dají pozor.
3) Jsem měšťan/vyhlášený obchodník, ale jsem součástí kultu který vzývá Zeira, začnu po nocích vraždit lidi a přinášet krvavé oběti ale najednou si u mě už nikdo nic nekoupí.
4) Jsem zloděj okrádající jiné hráče, změním si oblečení nasadím kápi a jdu mezi lidi že je trošku okradu. Druhý den už nikdo vedle mě nestojí a všichni jdou ode mě pryč.
METAGAME VLÁDNE SVĚTU!!!!
Proč se tohle zase řeší?
Johane, když jsi teď ten DM adept, mohl by jsi už rozřešit konečně záležitost s Alexandrem Rázným, který hnije ve vězení a nikdo z DM mi není schopný říci, v jakém stavu je moje postava. Než se zas začne řešit proč tu nejde měnit jméno nad hlavou.
Shaman řekl všechno podstatné o metagame a Nomis to nejpodstatnější o provázanosti systému.
Pokud se nechcete učit skriptovat a předělávat systémy s buguvzdornou ochranou, jak je asi zbytečné to tu dál řešit ne?
Johane, když jsi teď ten DM adept, mohl by jsi už rozřešit konečně záležitost s Alexandrem Rázným, který hnije ve vězení a nikdo z DM mi není schopný říci, v jakém stavu je moje postava. Než se zas začne řešit proč tu nejde měnit jméno nad hlavou.
Shaman řekl všechno podstatné o metagame a Nomis to nejpodstatnější o provázanosti systému.
Pokud se nechcete učit skriptovat a předělávat systémy s buguvzdornou ochranou, jak je asi zbytečné to tu dál řešit ne?
Valghloth - "Darkness from the dark."
Elitní Kazišuk!
Elitní Kazišuk!
Zamčeno. Vlákno se vlivem některých hráčů zvrhává v zbytečně expresivní výrazivo.
Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM.
Les jambes en l'air, comme une femme lubrique,
Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.
Les jambes en l'air, comme une femme lubrique,
Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.