karolina wrote:
Takže řešení podle tebe je? vysázet všechny těžký kameny v jedno těžkém dungeonu ať se parta porve? Na st byly dobře dostupné jiné kameny, si uvědom kde byl topaz, alexandrit nebo ohnivý opál. Holt ne všechno nastavení světa se ti musí líbit.
1) obtížných dungu je povícero a opravdu se dá najít vhodnější lokace, aby zisk z kamene odpovídal i náročnosti, jak ho získat. Když porovnám obtížnost získání alexandritu s tímto, možná i ten alexandrit je na tom hůř.
2) Máš pravdu, nemusí se mi všechno nastavení světa líbit. Není důvod to neakceptovat. Na druhou stranu je zde téma "co mi na Thalii vadí" a tak jsem to sem napsal jako svou připomínku. Že bych si změnu chtěl ale vydupávat? NE. Bude změna? Budu hledat jiné umístění, nebude, budu chodit pro kámen sem. Nic víc, nic míň.
KaTo wrote:J.F.Payne wrote:A co přesně ti na tom vadí?
Že vlastnost (kterou má do craftu) a náročnost zpracování (toho konkrétního kamene) neodpovídá jeho umístění do světa v paraele k ostatním kamenům.
Přesně tak. Jde jen o to, že kvalita kamene a jeho umístění není v souladu s umístěním a dostupností jiných surovin. Berte to jen jako upozornění. Pokud to tak chcete nechat, nechejte. Já si kvůli tomu vlasy rvát nebudu.
karolina wrote:Protože mě už to věčný osočování o zvýhodňování jedný strany štve.
Promiň, ale to s tím nemá co společného. Dostupnost je shodná jak z jedné tak z druhé strany. Nenavážím se do toho, že nutně povrch musí mít surovinu k dostání hůře jen kvůli tomu, že se jedná o vyšší kámen, který má být v hloubi podtemna. Jen jde o to, že je ten dung poněkud slabší. Na ST také byly některé suroviny dobře k dostání,. jiné zas hůř. Stejně tak záviselo na tom, zda-li je surovina v podtemnu nebo na povrchu. Krásným příkladem byl granát, který byl na povrchu u ledových kněžek, kam chodili jen výjmeční sebevrazi, zatímco dole byl snadno dostupný u hub. Tak proč to opakovat.
-darkvision- wrote: A návrh? hm hm hm? Nějaký návrh? Nebo jen kritika která je k ničemu? hm hm hm?
Ale i jo. Osobně bych volil nějakou zapomenutou místnost přírodního rázu do zapomenutého chrámu v prahvozdu do posledního patra. Mělo by to i své opodstatnění, že je to čistý kámen usměrňující tok magie. Tak proč by si ho tam třeba nemohli i kopat? (i když pořád raději nějakou jeskyni) Zde by mohla být obtížnost vyšší.