NENÍ CHYBA: Favored enemy

Neaktuální příspěvky jsou shromažďovány zde.

Moderators: DM, WB

Locked
Assault
Poutník

NENÍ CHYBA: Favored enemy

Post by Assault »

Bonusová odbornost: Úhlavní nepřítel (Favored enemy)
- Hraničář získává bonus +1 k jakémukoliv zranění způsobenému jeho úhlavnímu nepříteli. Také dostává bonus +1 k naslouchání, všímání a výsměchu proti jeho úhlavnímu nepříteli. Tyto bonusy se zvedají o +1 za každé 2 úrovně hraničáře následující po první.
Podle výše citovaného popisu odbornosti z mechaniky se bohužel daná odbornost nechová. I na 6. lvlu hraničáře má postava bonus do zranění proti vybraným nepřátelům pouze +1 a přitom by měla mít +3, pokud správně počítám. Např. na 1. úrovni hraničáře bylo v character sheetu vypsáno dokonce pouze +0, ačkoliv by mělo být hned +1.

Předem díky za omrknutí.
Qoik a Frssk - koboldí komando
J.F.Payne
Ďábel

Re: Favored enemy

Post by J.F.Payne »

Počítáš i s levelem dobrodruha?
Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
Nalkanar
Čestný člen týmu Thalie

Post by Nalkanar »

Tuším, že to co je ve výpisu, je rozdíl oproti normálnímu NWN, zbytek se nikam prý nevypisuje.
EDIT: jestli to pomůže, už nevím, jak je to se zjišťováním apod.
.
Assault
Poutník

Post by Assault »

Počítal jsem lvly samotného hraničáře. Takže dobrodruha jsem vůbec nebral v potaz.

Na 7. lvlu hraničáře se bonus zvýšil na +2. Možná se to chová podle původního nastavení nwn, ale podle thalijské mechaniky by měl být bonus na 7. levelu již +4, tak proto se ozývám :)
Assault
Poutník

Post by Assault »

Nalkanar wrote:Tuším, že to co je ve výpisu, je rozdíl oproti normálnímu NWN, zbytek se nikam prý nevypisuje.
EDIT: jestli to pomůže, už nevím, jak je to se zjišťováním apod.
Mno, kdyby se zobrazoval v character sheetu pouze rozdíl, tak by to bylo znát alespoň na udíleném dmg oblíbeným potvorám. To se ale bohužel neprojevuje, ale raději ještě testnu. Každopádně díky za připomínku.
sandoftime
Urozený

Post by sandoftime »

Hraničář nikde nic ve výpisu nemá. Bonusy jsou ve výsledném zranění. Spolehlivě to otestovat můžeš jen těžko, když ty bonusy jsou do epicu hodně malé.
Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
Assault
Poutník

Post by Assault »

Testoval jsem udílený dmg a vychází to opravdu tak, jak píše Nalkanar. V character sheetu je vypsán pouze navýšený bonus oproti základní nwn mechanice. Takže funguje, jak má.

Díky za objasnění.
Nalkanar
Čestný člen týmu Thalie

Re: NENÍ CHYBA: Favored enemy

Post by Nalkanar »

:)

Vzhledem k tomu, že jsem se na to ptal i já kdysi, nechce se to někomu doeditovat do mechaniky?
.
Locked