Jak dělat screeny snadno a rychle - poradíte?

Neaktuální příspěvky jsou shromažďovány zde.

Moderators: DM, WB

Locked
Aillen
Urozený

Jak dělat screeny snadno a rychle - poradíte?

Post by Aillen »

Jsem zvyklá pracovat s programem clip2met - je to free program na rychlé pořizování screenů a výřezů z obrazovky - označený výřez je možné uložit nebo zkopírovat na dvě kliknutí myši.
Bez potíží mi fungoval na Windows XP. Ale na novém notebooku mám už Windows10 a ty mi nedovolí program clip2net nainstalovat. Nešlo to ani servisnímu technikovi.
Můžete mi místo něj doporučit nějaký jiný pro Windows10?
Nic složitého, jen čistě jednoduše udělat výřez obrazovky a rovnou uložit.

Tak jde to samozřejmě přes tlačítko print a přes program malování z Offisek, ale je s tím víc práce, obrázek se musí pracně ořezávat. Nepoužíváte někdo něco šikovného a a jednoduchého, abych nemusela jeho ovládání složitě studovat v angličtině :oops:
Olwen Emerald
Fiona
Wang Yan Vlaštovka
RainMan
Šlechtic

Re: Jak dělat screeny snadno a rychle - poradíte?

Post by RainMan »

Win 10 mají přímo na tohle dělanou utilitku - Výstřižky - najdeš v nabídce příslušenství Windows.
Podle toho jak jsi to popisovala, to umí přesně to, co tebou předtím užívaný program.
Alkin - potulný minnesänger
Kulik - seržant Isilské Druhé jízdní
pavad
Bůh

Post by pavad »

RainMan wrote:Win 10 mají přímo na tohle dělanou utilitku - Výstřižky - najdeš v nabídce příslušenství Windows.
Podle toho jak jsi to popisovala, to umí přesně to, co tebou předtím užívaný program.
Plus vetsina SW baliku ovladacu grafiky ma podobnou funkci na nejake klavesove zkratce (u me napriklad SW balik ovladacu ATI grafiky). Nebo pokud jedes nwn pres steam (?) tak muzes vyuzit "tipanii" obrazku steamu.
Diagnostikovany.
Každý moudrý má nač pomysliti,
kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti,
porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.
Aillen
Urozený

Post by Aillen »

pavad wrote:
RainMan wrote:]Plus vetsina SW baliku ovladacu grafiky ma podobnou funkci na nejake klavesove zkratce (u me napriklad SW balik ovladacu ATI grafiky). Nebo pokud jedes nwn pres steam (?) tak muzes vyuzit "tipanii" obrazku steamu.
Jaaj....vůbec nevím co je "steam" :oops:
Olwen Emerald
Fiona
Wang Yan Vlaštovka
Caehan
Bůh

Post by Caehan »

Aillen wrote:
pavad wrote:
RainMan wrote:]Plus vetsina SW baliku ovladacu grafiky ma podobnou funkci na nejake klavesove zkratce (u me napriklad SW balik ovladacu ATI grafiky). Nebo pokud jedes nwn pres steam (?) tak muzes vyuzit "tipanii" obrazku steamu.
Jaaj....vůbec nevím co je "steam" :oops:
Steam je klient který spouští jiné hry. Kdybys spouštěla NWN přes něj, věděla bys o tom - už podle toho, že by to bylo napsané pod používanou ikonou.
Eribor Tanithil - elfský bylinkář a lukostřelec.

Deirdra Monteil - čarodějka z Karathy

Incoherent fire dissipates all contingency.

ZANEPRÁZDNĚN
soul1
Rytíř

Post by soul1 »

akorat k tomu... co jsem se dival možná je to jen u mě ale Steam nejde použit s kombinaci Nwn jelikož NwN neni podporovanej Steamem
Gorag - Neuvěřitelna sila, žadna inteligence. -_Lost_-
Eliathar Elereth - Ten jenž vždy z nervozni v přitomnosti ženy -_R.I.P v Ivory_-
Adriel Bathor Vavelden - Brambory to je moje!
Rhael Etriss - Smrt je jen další začatek
Locked