Anderson I wrote: Jako mnohem lepší bych viděl, že když to má být past řekněme ohnivá, tak tam přidáš břicho ohnivého brouka a hotovo. Nepotřebuješ k tomu někoho dalšího.
abys mohl zporacovat břicho ohnivého brouka, musíš být alchymista, aspoň podle stávajícího stavu (pokud mu tedy dobře rozumím). tzn. musísš mít nějaké body xp v craftu alchymie, třeba ani ne moc...
Anderson I wrote: Alchymista nepotřebuje nikoho, aby dokázal vytvořit lektvar. Nevidím proto důvod, proč „pasťaři“ by někoho měli potřebovat. Prostě jde o vytvoření vyrovnaného craftu. Aby jedno povolání nebylo samostatné a druhé závislé na někom dalším (a tím znevýhodněné).
mýlíš se. alchymista potřebuje nakoupit materiál, v této době od NPC. dosud nebyla zavedena výroba katalyzátorů a pokud se tak nestane, bude je potřebovat stále. stejně tak jsem předpokládal, že by výrobce pastí potřeboval nakoupit (pouze alternativně i sám vyrobit v jiném craftu) některé komponenty.
Anderson I wrote:
Než unifikace pastí (bez alchymie pouze fyzické zranění), zdá se mi lepší více druhů. Nejen zraňující, ale třeba dispel pasti, paralyzující, smrdící a pod.
problém, je, jak logicky zdůvodnit, že tento zcela nemagicky založený hobit dokáže tak zručně manipulovat s magií, že sestrojí elektrickou, ledovou atd. past. (prakticky všechny tyto efekty jsou magické a jediný způsob, jak zapracovat magickou energii do předmětů, je alchymie).
A čistě osobní:
Anderson I wrote:
Já chápu, že to byl návrh, ale chci ukázat, proč se mi nezdá dobrý. Proto taky ta kovařina - alchymie - není problém najít v „laboratoři“ něco kovového, když už bych chtěl tu blbost (kovář/alchymista) nějak obhájit.
to je právo na tvůj názor, ale musím říct, žes mne nepřesvědčil (a přirovnáváním k absurditám nikdy nepřesvědčíš...). jsme omezeni určitými reáliemi a settingem hry a světa a musíme uvažovat v jeho intencích. prostě, alchymie na thalii nevyžaduje nic kovářského (snad kromě kotle a moždíře) a kdyby vyžadovala, musel bych být buď kovář a vyrobit si je, nebo si je koupit - což je přesně ten stav, který navrhuji pro pasti a jejich magické komponenty (vyrobit jako alchymista nebo koupit...) - neshledávám na tom nic nevyváženého ani jinak řešeného než ostatní... i pokročilé crafty budou vyžadovat výrobky ze základních (ingoty kovu, látky, zpracované kůže atd.) dost dobře tedy nechápu, proti čemu se bouříš.