Zpravy z Alansijskych hor a Isilu

Zprávy a novinky z měst a vesnic Thalie.

Moderator: DM

J.F.Payne
Ďábel

Re: Zpravy z Alansijskych hor a Isilu

Post by J.F.Payne »

Úctu a dary pro knížete, pivo pro Tarten

Vznešený pán Radarik z Isilu, zotaven ze svých zranění z boje s obry, vyslal do Khar Durnu svého syna a dědice Isidora, aby jménem rodu vyjádřil úctu novému trpasličímu knížeti a předal mu dary. Povozy naložené drahými kožešinami vezly prý i legendární zbraň, nezničitelné Černé kopí, jež nelze žádným způsobem zničit, zlomit ani poškodit. Kdysi ho ve svých síních vykovali Nordrim pro pány z Isilu, a tak se pan Radarik nechal slyšet, že je to vhodný dar, a že co bylo vykováno pod horami, se pod hory zase vrátí.
Paměten také služby, kterou pro Isil vykonali nordrim z Tartenu při válečné výpravě proti obrům a poloobrům, nechal do města poslat mnoho sudů s pivem, což prodloužilo tamní veselí o další dva dny...
Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
LDamian
DM Thalie

Post by LDamian »

Mladý tygr míří do Karathy

Isidor z Isilu, syn a dědic vznešeného pána Radarika z Isilu, dnes v doprovodu početné družiny opustil Isilskou pevnost.

Podle obecného mínění je cílem jeho cesty Karatha, kde plánuje potěšit a podpořit své mladší sourozence Radarika a Konstance. Ti, jsouce osobními hosty krále Doriela I., podle mnohých prodlévají v Karathe již příliš dlouho a tak se snad brzy vrátí domů.
Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR!
Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)

Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru
kokosak
Ďábel

Post by kokosak »

Obnova Varů?

*Na pár dnů zavítal mladší ze synů pána z Isilu se svým pobočníkem domů. Sloužící se nechali slyšet, že pán se již delší čas tolik neusmíval. Samozřejmě spolu pojedli a probrali mnohé.. *

... tak obnova Varů říkáš? *Tázavě pohlíží na syna a jeho pobočníka*
*Radarik mladší přikývne a pokyne pobočníkovi aby podal otci dopis.. ten ho pozorně pročítá.*

Ta myšlenka se mi líbí.. dávno jsem o tom přemýšlel. *Promne si bradu a dál hledí do listu*

Když dovolíš, otče, rád bych se toho ujal.

*Sir Radarik na syna pohlédne*
A co mi řeknete o těch, kteří se nabízejí s pomocí? *Přešel pohledem ze syna na pobočníka... a dlouze spolu rozmlouvali.*
PUF!
kokosak
Ďábel

Post by kokosak »

*Mezi Isilskými muži, kteří se rozhodli po vyhlášení obnovy Varů pomoci s výstavbou, roste napjaté očekávání*

Od nás půjde Vašek. *Utře si kovář pusu od pěny do rukávu*
Dobře děláš.. *Zazubí se podkoní* .. je urostlej.. a sil má na rozdávání.. zrovna jako Vincek. Jen ať jdou.. hezky si svoje postaví a snad si tam pak i dobrou ženu přivedou.
*Kovář se od srdce zasměje* Ty jsi mi ale dobrák.. sotva si svobody začnou užívat a hned bys je hnal do chomoutu!
I baže bych je hnal! Svoboda bez zodpovědnosti je čiré sobectví.. jen by je zkazila. A víš jak mě se po Jůlince stýská.
*Kovář poplácá podkoního po zádech* Však se vnoučat dočkáš.. Vincek je kluk pracovitej.. a ona už se Julča u Juany přimluví.. aby mu nastrčila nějakou šikovnou panenku do cesty.
*Podkoní jen přikývne, zachmuření vystřídá úsměv.. a pak si oba řádně přihnou z korbele*
PUF!
kokosak
Ďábel

Post by kokosak »

Všední den u Medvěda

*V hostinci u Medvěda tiše rozmlouvá Kieran s Murdem.. zatímco Janek Písař bedlivě zapisuje příchozí.. a vyplácí jim příspěvek za přihlášení se k výstavbě vsi. Každému po deseti měšcích.*
Takže.. Vincek.. Vašek.. bratr Arnošt.. *Pročítá si Janek nahlas*
Sebe jsi tam napsal? *Otočil se k němu Kieran*
Ne pane.. já zapomněl. *Roztržitě se poškrábe brkem ve vlasech*
Nepiš po sobě, ale na papír. *Kieran se otočí zpět k Murdovi*
Pane.. mám tam připsat i muže z Tvého oddílu, co se tam chtějí usadit?
*Kieran kývne* Ale bez nároku na příspěvek.
*Písař připíše Ulma, Benedikta a pár dalších do druhého sloupce.*
*V tom se otevřou dveře se zlověstným zaskřípěním.. a do hostince vejde shrbená postava.*
Juana nás netrestej *Zabručí Noris a začne leštit sklenice u vzdálenější zdi.*
*Už jak zaslechl Janek první mrmlání báby.. přikrčil se.. a když viděl jak se blíží.. viditelně zbledl*
Tak jsem tady chlapečku.
A..a.. co byste ráda. *Otázal se nejistě písař.*
Kilo jablek. *Zaskřehotá baba jízlivě.*
C..co prosím?
No.. abys mě zapsal, ňoumo! *Dloubne do Janka baba prstem.*
*Janek tedy poslušně začal psát.. Božena Konopko..*
Kam to píšeš? První jsem měla být.. trochu úcty mladíku! *Rozhořčeně praví baba a praští mu holí do holeně.*
*Písař tiše zaúpí.*
Ale matko.. však je to nejprve na nečisto psané.. *Mile se na ní Kieran usměje a podává jí měšec.. přičemž jí otáčí ke dveřím.* Dohlédnu na to, abyste v tom výsledném seznamu měla čestné první místo.
*Stará Konopková jen pohrozí prstem.* No proto! *Podívá se na Janka.. zjevně otřeseného tímto setkáním.*
*Když se za bábou zavřou dveře.. očividně si všichni oddechnou.*
Budu muset požádat paní Olwen, aby ten její dům postavili někde bokem. *Zabručí Kieran.*
Nejlíp ještě před opevněním. *Přisadí si Janek, zatím, co si mne nohu.*
*Murdo poplácá Kierana po zádech.* No.. ne že bych Ti to přál.. ale doufám, že jí ten dům postavíte rychle. *Začne se smát pěkně od plic.*
PUF!
kokosak
Ďábel

Post by kokosak »

V hostinci u Medvěda

*Kdo v současné době zavítá do Isilu.. je převapen, nebývalým ruchem v hostinci u Medvěda. Noris udí jednu šunku za druhou.. sklepy se plní vínem a masem. Dokonce i strý pan Radarik trochu pookřál, protože to hemžení mu alespoň na pár dnů svedlo rodinu dohromady*

*Jindy usměvavý Noris se zamračí na kuchtíka v kuchyni* Neuždibuj a míchej, mladej. Kdybych byl mladší.. zvládnul bych to sám.
*Hospodská na něj zavolá od válu* Ty svatební koláčky mají být tvarohové a makové? Povidla lady Johana nechtěla?
*V tom se Johanka objevila vedle ní..* Samozřejmě, že i povidlové. *Mile se usměje*

*V hostinci nad pultem pak visí svatební oznámení:
Sir Kieran Ardian a Lady Johana Aldering tímto oznamují, že budou oddáni ve Varském údolí "dne 25.8. ve 21 h" *
PUF!
kokosak
Ďábel

Post by kokosak »

Otevření hostince v Nových Varech

*V hostinci u Medvěda Noris leští skleničky a povídá si s Murdem*
Noris: Ale jo.. já jsem tu pořád.. ale za měsíc, jak Bonifác otvírá hospodu.. tak to tu na chvíli nechám klukovi.. přece tam nebudu chybět.
Mudrdo: Taky jsem se chystal, že se tam podívám a tohle bude dobrá příležitost.
Noris: Jojo.. kančí od Hildy je prostě skvělý.
Murdo :Jen doufám, že Konopková bude mít dobrou náladu.
Noris: *Zazubí se* Já si myslím, že dobrou náladu má skoro pořád. Se spíš bojím, aby neměla špatnou.
Murdo: *Začne se od srdce smát* To je taková smůla, že se odstěhovala..
PUF!
kokosak
Ďábel

Post by kokosak »

Vyčerpávající oslava

*V Isilu se pořádala slavnost.. sir Radarik pozval armála Kierana Aldering-Ardiana s chotí Johanou, aby je mohl jmenovat baronetem a baronesou z Varů. Vše se odehrálo v rytířském sálu v pevnosti. Následná hostina, na níž isilští páni nijak nešetřili.*

Teda.. řeknu Ti Fine, ta hostina mě vyčerpala ze zásob *Stěžuje si Noris*
Mám říct chlapům a něco dovézt?
To bys měl.. mladej. Protože pan baronet rád naše kančí.. a zdálo se, že tu nějaký čas pobude.
Tak to si určitě pán vyjede i na lov, jak je jeho dobrým zvykem. *promne si ruce*
*Noris vytře korbel a nalije mu piva*
PUF!
kokosak
Ďábel

Post by kokosak »

Aktuality
*Isilští jsou na nohou.. druhá Isilská jízdní posílila hlídky na hranicích.. pohotovost mají první a třetí jízdní. Sir Radarik starší se začal zaobírat bezpečností království. Na posílení hranic se podílí s Forchenhaimskými, vnitřní pořádek střeží po domluvě Karathská stráž, garda a domobrany. Nedlouho po zprávě o smrti Krále se domů konečně vrátila Lady Konstance v doprovodu svého bratra. *

*Velitel Isilské stráže, Murdo, se na skok stavil v hostinci u medvěda*
Máš šrumec.. co? *Podává mu Noris korbel*
Jo.. tak nějak *Zabručí Murdo*
To asi teď karty nějaký čas hrát nebudem.
No to ne.. jsem rád, že se stihnu najíst.
Hmm.. *Zabručel Noris*
No.. alespoň, že slečnu máme zpátky.
Jo.. a řekni velení, že sklepy jsou už naplněné k prasknutí.
*Murdo rychle dojedl.. a při odchodu ještě prohodil k Norisovi* Řeknu.
PUF!
Miell
DM adept

Post by Miell »

*Na nástěnskách v celém království se objevila zpráva na pergamenu:*

Tímto se oznamuje lidu, že pohřeb krále Doriela I. Karathského, se bude konat "ve čtvrtek 9.11.2017 od 20:30h".

*I další sídla království se proto zahalila do smutku a na kaplích se objevila oznámení, že ve stejný čas jako v Karathě.. budou se konat mše za zemřelého krále.*
Kieran a Desmin Hanifah Ardian
Layla Morwinyon Mirima
Farah Al Marfa - NPC

https://www.youtube.com/watch?v=21ANYDbFDNQ
Miell
DM adept

Post by Miell »

Hledá se král

*V Isilu je celkem rušno, je zde nyní možno vídat všechny významné představitele rodů. Hlídky vyjíždí časně z rána a vrací se pozdě večer. Občas s nimi někdo přijede, někdy je zase vidět, jak někoho odvážejí. Černé sukno sundali hned po povinném třídenním smutku po pohřbu. *

*U brány se baví dva vojáci.*
Konečně po týdnu domů.. to zase bude řečí.
Mám to stejně. * Odpoví mu druhý, když kráčí po mostě směr Nové Vary.*
Ale co naděláš, nějak se to udělat musí.
Hmmm. No.. alespoň, že máme ty dva dny.
Tojo.
*Oba svorně přidají do kroku.*
Layla Morwinyon Mirima
Farah Al Marfa - NPC

Miell
DM adept

Post by Miell »

Pozdní večer v hostinci U medvěda

*U zadního stolu sedí proti sobě isilský rekrut, drahonický pěšák, ivorský domobranec a žoldák Železné pěsti. Všichni mají dnes volno a tak nešetří svá hrdla ani měšce a pivu v korbelích nestihne mnohdy ani pěna spadnout, než se jim podívají na dno.*

Drahonický: Mladý pán Taberna, to by byl pane vládce
Ivorský: *od plic se zasmál* S tím bysme to vyhráli, však mu jde jen o plný truhlice. To náš mladý pán, ten myslí na blaho svých poddaných. Ten by měl vládnout.
Žoldák: *zhluboka si přihnul z korbele a proložil to sklenicí pálenky* kak skazali.
Rekrut: *sedí, oči už poněkud skelné*
Drahonický: No dovol, s tím vaším zemánkem bysme to dotáhli daleko. Možná až k nejbližší kupce hnoje.
Ivorský: Zato Taberna nás sedře z kůže.
Žoldák:*opět si řádně přihne z korbele a pošle do hrdla další pálenku* kak skazali.
Rekrut: Říkejte si co chcete, ale nejlepší by byl náš Radarik. Však se mu nadarmo neříká alansijský tygr.
Drahonický: Ještě toho trochu. Tabernu na trůn! *bouchnul pěstí do stolu*
Ivorský: *zvednul se na nejistých nohou* Václav bude králem!
Rekrut: Korunu Alansijskýmu tygrovi! *vyskočil od stolu až převrhnul lavici*
Žoldák: *vstal od stolu, zavrávoral, dopil korbel, otočil do sebe poslední sklenici pálenky* kak skazali.

Těžko říci kdo a komu dal první ránu. Jisté ale je, že o pár okamžiků později se stolní společnost změnila v klubko rukou, nohou a hlav, ze kterého sem tam vylétla část utržené zbroje, a daleko častěji pak peprná urážka. Hostinský Norris to chvilku se zájmem sledoval, pak se shýbnul pod pult, vytáhl kožený, pískem plněný obušek a se slovy "Je na čase zchladit horký hlavy" se jen pousmál a vykročil k rváčům.

O dvacet minut později venku před hostincem

*Drahonický pěšák leží v hromadě koňských koblih, isilský rekrut opřený o hrazení koňské ohrady si přepočítává žebra, domobranec si snaží stáhnout z hlavy přilbu, kterou má naraženou až přes uši límcem napřed. Žoldák tiše kleje a jazykem zkoumá díru po vyraženém zubu. *

Drahonický: To by fe mělo potveftat. Hoftinfkej a fbije náf jak pfy. *chybí mu přední zuby a tak poněkud šišlá*
Ivorský: Je do chadakted ded Dovif nechded adi dodbitý fklenice uhdadit. *huhňá s přeraženým nosem*
Žoldák: Job tvoju mať, stakana vódky nádo *vyplivne chuchvalec krve i se zbytky zubu*
Rekrut: Buďte rádi, že nezavolal důstojníky. Kulik by vo mě přerazil helebardu. *Pomáhá ostatním na nohy*

*jaktakž se dali dohromady a rozešli se každý ke svému oddílu*

Mezitím v hostinci

*Krčmář Norris likviduje utrpěné škody a brblá si pro sebe: " Sou to horký hlavy tihle mládenci a vejprask jim neuškodí, ale panstvo už by se mohlo někam pohnout s tím dohadováním."

//Děkuji RainManovi za sepsání :)
Layla Morwinyon Mirima
Farah Al Marfa - NPC

Miell
DM adept

Post by Miell »

*Již je tomu nějaký čas, kdy se na Karathské radnici objevil pergamen dokládající nalezení právoplatného dědice trůnu a že jeho nárok uznávají všechny význačné rody království. Poslední dny je v Karathě opět rušno. Připravuje se květinová výzdoba.. chrám zdobí slavnostní zlatorudé barvy.. den korunovace se blíží. Bude se konat 27.2. ve 20:30 h.*
Layla Morwinyon Mirima
Farah Al Marfa - NPC

Miell
DM adept

Post by Miell »

Dne 14.12.1557 byl s pomocí dobrých bohů korunován králem Karathským Vojtěch I., z rodu Lambertů. Ať žije král!
Layla Morwinyon Mirima
Farah Al Marfa - NPC

Fryn
DM Thalie

Post by Fryn »

Přepad zásobovací karavany

Do Isilu dorazila zpráva o jedné ze zásobovacích karavan království mířící na sever, jenž byla napadana při pouti Alansijnskými horami. I přes slušný počet ozbrojenců, kteří ji doprovázeli a chránili, se dle všeho našla skupina vyvrhelů, která se tímto faktem nenechala odradit a troufla si vyvolat střet přímo s vojáky království.

Napadení prý předcházela léčka a výsledkem je pět mrtvých ze strany lapků a odcizení menší části nákladu. Na straně královského doprovodu nejsou známy žádné ztráty, pouze drobná zranění.
Zda-li za oním činem stojí nebetyčná drzost, zoufalství či jiné pohnutky útočníků, není jisté. Doprovod karavany se o banditech zmiňuje jako o hejnu otrhanců, kteří by při otevřeném střetu byli rozprášeni, nebýt využití lsti.

Království s ohledem na tuto zprávu žádá všechny obyvatele dobrodružné povahy, aby pomohli udržovat bezpečí cest a pokud možno, zkusili vypátrat původce onoho přepadu.
Cesty po kterých v poklidu proudí zásoby i cestující jsou jistě v zájmu všech dobrých obyvatel království a samo království umí za dobré služby vhodně projevit svůj vděk.
DM aktivita podle časových možností (případně podle nálady).
Post Reply