Díky. Zatím se držímkucik wrote:RolePlay je a vždy byla jedna z priorit při návrzích a úpravách jakéhokoliv systému. Že jsme měli často problém ti to vysvětlit neznamená, že na to ostatní dlabali.Shaman88 wrote:Thalie není svět, který by byl primárně pro RP hru. Na webu a foru se tak prezentuje, ale ze strany týmu Thalie je to přesně naopak.
Za těch X let co jsem byl součástí vývoje světa se řešily po stránce vývoje "jen" úpravy povolání, úpravy lootu, úpravy xp, síla potvor a podobné věci. Prakticky 99% veškeré práce a směřování vývoje byla mechanika a systémy, které ovlivňují technický ráz hry, což neříkám že je špatně ale pro projekt, který se tak sáhodlouze popisuje jako RP server je to dle mě málo.
Já aktuálně hraju na Arelithu (anglický RP server) a pár týdnů jsem taky součástí vývojového týmu tohoto světa, a musím konstatovat že jejich vývoj je opravdu vývoj RP světa (vývoj mechaniky zabírá asi 15% z celkového vývoje)
Ať už se řeší třeba loot v dungeonu, vždy to má dopad na styl hry na serveru. Tedy i roleplay.
Pokud jsi navíc měl přístup jen do části fora, kde se řešily převážně technikálie, chápu, že se ti to tak mohlo zdát.
Držim ti palce, ať ti nadšení pro vývoj na tamním serveru vydrží více týdnů, než tomu bylo vždy na Thalii.
Já tyhle body co jsi vypsal považuju stále za věci technického rázu, protože to jsou systémy které vznikají prostě čistě v systémové rovině. I to ikdyž looty či jiné systémy mají dopad i na roleplay.
Já se bavím spíše o vlivu roleplaye na technický ráz světa. NWN to jako jedna z mála her poskytuje a ted to vidím i v praxi:
1) DM Questy měnící svět(mechaniku), to se děje/dělo i na Thalii, ale jen u fakt velkých questů mě přišlo. Ale já to vidím i u drobných questů. Sám jsem zažil drobný quest kdy jsme prchali z dungeonu před obrovskou přesilou tím že jsme se snažili v podzemí přeplavat část vodní plochy (z jedné strany lokace na druhou, ale nevedla tam žádná cesta). Den na to po restartu už tam by udělaný přechod, který symbolizoval to přeplavání. (To mě neskutečně potěšilo)
2) Hráčské questy měnící svět - když DM vidí že se něco děje tak to sleduje třeba i pasivně ale svět přesto upraví. Např. Spolek XXX dostane zakázku na výrobu předmětu X, který v modulu není, snaží se o výrobu ale hrají to že se jim to prostě nedaří a i tak je to hra na několik večerů, kdy zkoušejí různé materiály a výrobní postupy.... světe div se - po pár dnech je craft rozšířen o několik předmětů včetně předmětu X.
3) Hráči samotní měnící svět - území pod správou hráčů, kdy mohou tito hráči perzistentně za běhu modulu toto území spravovat, od ekonomických faktorů až po umístění objektů - prostě plná správa bez nutnosti DM asistence.
To není ale výtka, je to prostě jiný přístup ke hře i k tvorbě. Ale mě se to zatím neskutečně líbí.