Zdravíčko, zase nebuďte hned jak trefený.
Fakta:
1) Před wipem jsem měl možnost hrát minimálně se třemi maskujícími se postavami. Resova čarodějnice, Nomisův Franta (tenkrát si mě hochu pěkně nakrkl

) a Kráťoslavův Roid. Dle mého zvolili tu vhodnější variantu, tedy ve městě jako normální občané a při přepadávání si na kebuli brali masky ve smyslu maska, rouška, škraboška, pytel přes hlavu s dírama atd..
2) Po wipu tuto metodu převzal Bers a otočil si to. V podstatě trošku ohnul pravidla a všeobecně zažité chápání a zvolil strategii loupit tak říkajíc na ostro a ve vsi se pohybovat s maskou. Neměl totiž jinou možnost, jakožto odsouzený násilník s všeobecně profláknutým obličejem by se do vsi/města prostě nedostal. Umocněno to bylo ve chvíli kdy dostal vyjímku a opět se vrátil z Podtemna a jistou dobu hrál s námi na povrchu.
No a na tuto zkušenost navázal Aznar, opravdu jsme se k Bersovi chovali v masce jako by jsme ho neznali a masku jsme za "masku" nepovažovali. Takoto reagovala valná většina hráčů se ktrerými jsem byl a náhodou jsme převlečeného Berse potkali. Pokud mě a doufám i vás paměť neklame dokonce se o tom i tady na fóru debatovalo .... nemohl mě poznat, nemůže vědět že mám masku, zneužil ooc info, protože mi nad postavou svítí jméno atd..
Je pro mě trošku nepochopitelné a v tomto naprosto souhlasím s Rejtym, proč to Grul udělal taky naopak a navzdory zdravému rozumu, on narozdíl od Berserekra k tomu okolnostmi dotlačen nebyl, ale stalo se.
1)Takže bych navrhoval trošku přimhouřit oči, na nějakou dobu pozastavit strážnický script a spustit ho v plné míře ve chvíli kdy budou mít padouši své město a oběktivní důvody stížnosti na postup stráží zaniknou.
2)A nebo nastavit strážní mód pouze u bran do města a zatím s nižší pravděpodobností a vnitřním strážím to nedávat. Do hodně měst se dá dostat aniž by jste bránou museli projít, hodně měst má bran víc a pravděpodobnost že mě zhaftnou u všech bran by byla prakticky mizivá. V rozhovoru dát možnost odejít od brány, která by na sebe nevázala žádný postih pokud by se dotyčný nepokoušel projít právě tou bránou kde ho chtějí kontrolovat a mohl by to zkusit bránou druhou.
3)Grul našetří peníze a nechá si od zručných gnómích mudrců, léčitelů a mágů zvaných plastičtí chirurgivé trošku opracovat zadek co má zepředu na krku a co se týče masky zvolí postup opačný, tedy smilnit v masce a po městě si chodit normál.