Ten nápad vypadá moc pěkně, jenom vše by chtělo dvakrát promyslet, jak to zapadá do Thalie a jak budou rasy vyvážené, aby se nám nezačali rojit pod zemí Tieflingové a dobří bohové aby z každého trajtrdlíka nedělali Aasimara.
Právě těmito sférickými rasami si nejsem moc jistý, jsou přeci jen typické hlavně pro Forgotten Realms. Určitě z nich plynou i nějaké nadpřirození schopnosti, převážně výhody, předpokládám, což by mohl být problém zinscenovat, snad nějakým předmětem "Sem lepčí než ostatní!!!".... tudíž bych na ně, pokud už se sem dostanou, uvalil něco jako nutnou povolenku.

Hráč si s nimi bude moci něco začít až po souhlasu někoho z Týmu, či po prezentaci nějakých plánů s tou postavou a podobně.
Dál Beduíni... já se v poušti moc nevyznám, ale mám dojem, že v podstatě jedinou obydlenou oblastí je pobřeží, tedy přístavní město Kel-A-Hazr. (pokud je u vody

...ale působí to logicky) A tam žije dost nezanedbatelná populace, naprosto odlišná od Karathy. Je pravda, že napůl pochází z Království, avšak za staletí se přizpůsobili nejen tělem, kultura se vytvořila odlišná na základě zkřížení s domorodci, jazyk to samé... něco málo jsem o nich a ghlavně o jejich vzniku napsal do Pohnutého příběhu povstalců, je tuším umístěn v legendách.
Zkrátka bych "Beduíny" rozšířil na "Lidé Pouště". Měšťané z Kel-A-Hazru se sice nestěhují, nežijí ve stanech, ale obživu jim nejspíš zajišťují i tak stáda, jsou pouštním pískem stejně ošlehaní (dokud nejsou zavrtáni v palácích a harémech), nosí podobné oblečení. Kdyby někdo hrál kočovníka, nebyl by problém, ale pořád jde o stejný lidský typ.
Eventuálně vytvořit něco jako "Občan Kel-A-Hazru" paralelně vedle rady beduínů.
P.S.: Bylo by záhodno, aby vše zapadalo do tvořících se příběhů a kronik, je bezepsoru potřeba si je před tvorbou ras pročíst, aby se odvíjely od vývoje thalijské země.