CRAFT
Re: CRAFT
Souhlas s B + B
ke craftu jako takovému:
už je uplně jedno co má postava za vlastnosti, všechno se dělá přes trivial jinak to vůbec nemá cenu...
při jakékoliv jiné obtížnosti je to holé plýtvání surovinami, když mi něco dá 5 - 9 expů za pokus který není triviální a z těch 20 hodů vždy párkrát padne to "špatné" číslo tak je výrobek v kelu... vzhledem k tomu že teď výroba i polotovarů trvá 4-5x déle, je lepší i výdělečnější dělat jen triviální věci...
Pro slévače je teď hlavní nedostupná surovina uhlí: předtím jeden ingot uhlí stačil na cca 10 až 15 ingotů kovu, teď na 2-3 a to se musí dařit, pokud tedy postava nakutala ze 6 ložisek po cca 10 kusech kovu, tak na těch 60 prutů bude potřebovat cca 30 uhlí, což znamená oběhat tarten a ještě k tomu všechny ďury co jich kolem ivory je... tzn. další časová ztráta (expy tam postavy vyššího lvl nedostanou)
Pro představu: pokud byla šance třeba cca 90procent na uspěch a člověk to hodil 4x tak vyrobil třeba 4 z 5
při stejné věci teď: 90 procent x 20 pokusů .... automaticky s NWN kostkou NEUSPECH (NWN kostka za sebou nehodí uspěch nikdy)
tak nevim, jsem na jednu stranu rad že bude těch předmětů meně, na druhou stranu se znemožnilo experimentování a pokusy, protože na ně nejsou peníze a stejně se nepovedou...
Asi nejzajímavější je keramika:
1.lvl: cisteni hliny /32expu za pokus/
2.lvl: cisteni hliny /19expu za pokus/
3.lvl: cisteni hliny /5expu,trivial, vyroba male formy 64expu/
4.lvl: vyroba male formy 45 expu
5.lvl: vyroba male formy 26 expu
tohle jsou čísla z minula kdy to nebylo ještě tak krute, i když to co vidite vam při trojnasobnem vytěžení tartenu a naslednych 6-8 hodinach dřiny vyneslo 2 male formy
ať počítám jak počítám teď to bude ještě veselejší, protože i když postava bude expit rychleji, nezbydou jí suroviny na další zpracování.... na 1-2 lvl totiž nedostane ani jednu vyčištěnou hlínu a od 3 do 5 lvl nevyrobí ani jednu formu...
zkoušel bych to i dal, ale spadl servr a z 13.000 expu craftu jsem dnes objevil pouze 6.000, takže jdu vypit lahev rumu a uklidnit se, protože cca 4 hodiny prace v kelu....
ke craftu jako takovému:
už je uplně jedno co má postava za vlastnosti, všechno se dělá přes trivial jinak to vůbec nemá cenu...
při jakékoliv jiné obtížnosti je to holé plýtvání surovinami, když mi něco dá 5 - 9 expů za pokus který není triviální a z těch 20 hodů vždy párkrát padne to "špatné" číslo tak je výrobek v kelu... vzhledem k tomu že teď výroba i polotovarů trvá 4-5x déle, je lepší i výdělečnější dělat jen triviální věci...
Pro slévače je teď hlavní nedostupná surovina uhlí: předtím jeden ingot uhlí stačil na cca 10 až 15 ingotů kovu, teď na 2-3 a to se musí dařit, pokud tedy postava nakutala ze 6 ložisek po cca 10 kusech kovu, tak na těch 60 prutů bude potřebovat cca 30 uhlí, což znamená oběhat tarten a ještě k tomu všechny ďury co jich kolem ivory je... tzn. další časová ztráta (expy tam postavy vyššího lvl nedostanou)
Pro představu: pokud byla šance třeba cca 90procent na uspěch a člověk to hodil 4x tak vyrobil třeba 4 z 5
při stejné věci teď: 90 procent x 20 pokusů .... automaticky s NWN kostkou NEUSPECH (NWN kostka za sebou nehodí uspěch nikdy)
tak nevim, jsem na jednu stranu rad že bude těch předmětů meně, na druhou stranu se znemožnilo experimentování a pokusy, protože na ně nejsou peníze a stejně se nepovedou...
Asi nejzajímavější je keramika:
1.lvl: cisteni hliny /32expu za pokus/
2.lvl: cisteni hliny /19expu za pokus/
3.lvl: cisteni hliny /5expu,trivial, vyroba male formy 64expu/
4.lvl: vyroba male formy 45 expu
5.lvl: vyroba male formy 26 expu
tohle jsou čísla z minula kdy to nebylo ještě tak krute, i když to co vidite vam při trojnasobnem vytěžení tartenu a naslednych 6-8 hodinach dřiny vyneslo 2 male formy
ať počítám jak počítám teď to bude ještě veselejší, protože i když postava bude expit rychleji, nezbydou jí suroviny na další zpracování.... na 1-2 lvl totiž nedostane ani jednu vyčištěnou hlínu a od 3 do 5 lvl nevyrobí ani jednu formu...
zkoušel bych to i dal, ale spadl servr a z 13.000 expu craftu jsem dnes objevil pouze 6.000, takže jdu vypit lahev rumu a uklidnit se, protože cca 4 hodiny prace v kelu....
KDVP
Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
Ja nevim, pisu to uz po nekolikaty, ale nemela by byt moznost pri neuspesnem hodu zachranit nejcenejsi z polotovaru? Mam pocit, ze uz mi nomis rikal, ze to tak je, tak ted v tom mam zmatek. Doufal jsem, ze se tohle poresi na srazu.
Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM.
Les jambes en l'air, comme une femme lubrique,
Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.
To bych řekl !Rejty wrote:Zřejmě se to ještě musí vyladit.
Zkusil jsem prověřit očarování. Vyrobil jsem dvě shodné zbraně - železoplatinové scimitary s ořechovou násadou, a jednu z nich jsem očaroval zraněním ohněm +2 ( střední kámen s duší, použitelno 40% očarování ohněm, cena 10036 zlatých )
Prodal jsem nákupčímu : scimitar bez očarování za 5109 zlatých
a k mému překvapení : scimitar s očarováním ohněm taky 5109 zlatých.
Očarování zdarma !!!
Nezlobte se kritici, ale to si vykřičník zaslouží !
Co neumím, se naučím ( a nebo taky ne )
+ Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob
+ Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo
Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť
+ Lucia Exos, kněžka a řemeslnice, Hřbitov v Ivory, první řada vpravo, osmý hrob
+ Ranuncula Acera, řemeslnice a zaklínačka s halapartnou, Hřbitov v Karathe třetí řada vpravo
Sandra Ztruhly, nalezenec, Aasimar, kněžka a řemeslnice
Ga Muru, nešťastný plod náhodného setkání lidského ožraly a orčí děvky
Elena Spod, dívka která ztratila paměť
Kdyz vykricniky, tak pro vsechny!
-
--Bragner--
- Nováček
Mám dotaz, nove vyrobene veci v craftu se nestackujou, je tomu tak schválně nebo se vloudila chybička?
Díky
Díky
Neco se ma a neco nema stackovat. Nestackujou se ani kdyz je rucne naskladas na sebe? Kdyztak mi rekni account a jmeno postavy, kde takovy itemy mas.
-
--Bragner--
- Nováček
acc --Bragner-- jsem ted ve hre. Jinak jako kdyz je poskladam tak se stackujou, ale pred zavedenim noveho craftu se stackovali, po jeho zavedeni se nestackujou, jedna se o brusicske kameny. Tak nevim zda to je chybka nebo ne.
Ps. Kdyz je vylestim tak se taky nestackujou - predtim se stackovaly
Ps. Kdyz je vylestim tak se taky nestackujou - predtim se stackovaly
Aha. Zavadeli jsme jeden patch, kvuli otresnymu zpusobu, jak bioware naklada se stackovacima predmetama, takze takhle to asi zustane, pokud to nebude obtezujici natolik, abysme vymejsleli neco jinyho.
-
--Bragner--
- Nováček
Jo v pohode, mne to neva, jen aby se vedelo.
ma to nevyhodykucik wrote:Aha. Zavadeli jsme jeden patch, kvuli otresnymu zpusobu, jak bioware naklada se stackovacima predmetama, takze takhle to asi zustane, pokud to nebude obtezujici natolik, abysme vymejsleli neco jinyho.
kdyz otrham 3 stejny kytky tak nemuzu suroviny dat na 1 hromadku dokud je nezpracuju :o(
nejde na sebe dat surovina kterou jsem uz strcil do kotle na vareni ale pak ji vytah zpatky a to plati i na flasky
nektery suroviny se tedka rozhazuji po 1 kousku - treba ichor
za vareni lekvosu muzu rict ze tyhle zmeny nepotesi :o(
edit: nejde na sebe skladat ani zpracovany suroviny z ruznych zdroju :o( to neni dobry :o(
Last edited by paja13 on 00:42 05. Mar 2009, edited 1 time in total.
Muzu se kouknout, co konkretne jim brani ve stackovani a upravit to.
Potreboval bych vedet account a jmeno postavy.
jmeno hrace "Terk"kucik wrote:Potreboval bych vedet account a jmeno postavy.
jmeno postavy "Terk Jaluisen"
naskladal sem ti to do 1 zalozky do levyho dolniho rohu
edit: tak bradavicnik se po relogu dal naskladat na sebe predtim nesel ale ichor blbne porad