No celkem dlouho sem uvažoval jestli se tady vajadřit nebo ne, ale nakonec jsem neodolal.
Napadl mě jeden krásny příklad moudré, ale hloupé a všem známe postavy.. a to Švejk.
Jako myslím že je jen dobře že se vyžaduje dodržování těchhle vlastností. Protože by to mohlo dopadnoout tak, že si hráči daji rasu pulork a pak budou hvězdičkovat *je to člověk*

A budou mit INT 6 ale jelikož je to o 4 míň od průměru, což je stejný rozdíl jako 14 od průměru. A protože postavy s int 14 hrajou skoro stejně jak ty s 10 tak to přece nebudou vůbec nijak řešit.
Podle mně, každy hrač který chce normální postavu, která se normalně chova a uvažuje, si da na začatku inteligenci a charismu minimalně 10, a pak teprve možna (tohle není muj případ) začne řešit jake bude mít AB na jakém levelu a kdy mu výjde DEVAST.
Jo a btw, neumím si představit někoho, kdo dokončí se čtyřkama základní školu, nebo dokonce zvláštní a umí napsat esej

. Jako napsat ji napíše, s milionem hrubek, bez pointy a s půlkou vět co nedávají smysl (něco jako tenhle můj příspěvek).
Závěrem. Když má někdo extremní vlastnosti. Třeba velmi silny pulork s inteligeci 6, tak to tak hraje. Kouzelnik s int 18 a odolnosti 8 dostane šipkou a umře a jeho sila taktak stačí, aby ráno vstal z postele...taky to tak hraje a nedohaduje se že jeho sila 8 je skoro 12 a proto by měl utahnout te rudy ne 60liber ale 200.
No, velmi mě mrzi že se to s Nul takhle zvrtlo

doufám že se ti to podaří nějak vyřešit. Třeba se zkusi optat DM na změnu vlastností, tak aby jim hra lépe odpovídala (těm vlastnostem). A všechny strany byly spokojené.