Miky wrote:
Tím že dostane hlas, zvýší šanci někam se dostat...
Ne. Zvýší se počet propadlých hlasů. Šance někam se dostat začíná ve chvíli, kdy má dotyčná strana ve výzkumech kolem 5%, pak je tvé uvažování správné. U stran bez voličské přízně je to ale nesmysl, protože pravděpodobnost, že bude 5% voličů najednou uvažovat jako ty, je rovna nule.
Miky wrote:Ještě jednou: Řeč je o opoziční smlouvě, kde se stalo víc než hodně špíny a ty tvrdíš že to bylo slušné a zodpovdné období. Podívej se na ten dokument, je srozumitelný, mluví tam tehdejší účastníci oposmlouvy a předkládá jasná fakta.
Časem zjistíš, jak moc se liší to, co lidé říkají., od fakt. Mnohdy to není tím, že lžou, prostě si to špatně pamatují... Když vznikala nová verze knížky "TB11 se nevrací", navštívil autor pamětníka událostí, pana Brkla a sepsal s ním jeho vzpomínky. Bohužel, ukázalo se, že některé z nich zjevně neodpovídají pravdě, neboť např. lodě, které popisoval, se v daný čas prokazatelně nacházely úplně jinde.
A vůbec nemluvím o tom, když lidé vykládají o věcech, o nichž si myslí, že se staly, nebo měly stát.
Já netvrdím, že se nestala hromada špíny, už jsem to připustil. Nevím, co chceš slyšet víc. Za špínou vždycky stojí lidé, kteří zneužijí systém. Základní myšlenka opoziční smlouvy, tj. nenechat se vydírat malými příživnickými stranami bez jakékoli odpovědnosti, byla dobrá a nic z toho co řekneš mne nedonutí tenhle názor změnit. To, že nastalého stavu (dotehdy nevyzkoušeného) leckdo zneužil, je jiná věc.
Miky wrote: Vlastní zkušenosti mám se současnou politikou a troufám si odhadnout že větší než ty, ale kdo ví..
Pochlub se, rád se nechám poučit. Každá zkušenost vítaná. Třeba tě podceňuju, to je možné, ale zatím na mně děláš dojem názorově nevyzrálého se sklony radikalismu. Je samozřejmě možné, že se mýlím a máš nějaké vlastní hořké zkušenosti.
Miky wrote:Zednáři jsou v politice napříč spektrem. Psal jsi o "mocné zednářské lobby". Nic o tom nevím a ty mi nic nedoložíš, zřejmě se jedná o VIP informaci členů ODS.
A ani ti nic dokládat nebudu, z důvodů, které asi pochopí každý. A informaci nemám z ODS, ale z rodiny dotyčného. I proto ji neuveřejním.
Miky wrote:v nejhorším případě vznikne superzlo - opoziční smlouva - za které by se nemusel stydět ani Darth Vader.
Uf. Co dodat? Opravdu se cítíš oprávněn prohlašovat, co je dobro a co je zlo? Tomu se říká sebevědomí.
Miky wrote:Jedna paní povídala

Oznažíš názor za pitomost, aniž bys o něm něco věděl...
Díky za článek. Pokud jsem si všiml, nijak nevylučuje tvrzení oné paní, tj. že zaplatíš pojistku a máš většinu zdravotní péče v ceně v nesrovnatelně lepší úrovni než u nás... Ano, jejich pojistky jsou vyšší než naše (ne zas tak závratně), ale zatímco naše pojistka se odvíjí od toho co vyděláš (dostaneš standardizovanou péči a vše navíc si hezky připlatíš), ameriká od toho kolik jsi ochoten zaplatit a dostat za to péče, což mi přijde mnohem logičtější.
Miky wrote:Protože jsou racionálně omezení a manipulovaní. Je to otázka propagandy, ne opravdové práce kterou vykazuje.
Možná. Nicméně abys tento jev odstrrnil, musel bys odstranit samu demokracii. Základním lidským právem je totiž i právo se rozhodnout, jestli se o to chce zajímat hlouběji nebo ne. Nejvíc ohrožujícím lidské svobody je pokus říkat lidem, co a jak mají správně dělat, dokonce i když to děkají špatně.
Miky wrote:Důkaz mně třeba přesvědčí, stačil by mi i primitivní článek z pravicových médii, jinak zůstáváš u planých řečí.
nu, buď máš zájem a najdeš si sám, nebo nemáš. je jistě snazší otevřít si idnes nebo blisty a ocitovat co v nich píší zapálení komentátoři. i to všechno jsou, nicméně, jen plané řeči.
Miky wrote:A? Žijeme v 21. století, ne za studené války.
A? A co si myslíš, že se změnilo?