jich je malo, bo zdrhaj do nemecka, kde maj za stejnou praci vic penez
Jinac :
Jak jste spokojeni s tím jak v ČR fungují zubaři
Taky platíte docela vtipné penízky za to že vás bolí zub?
Všimli jste si těch nových cen za amalgamovou vyplň?
Kolik dáte za preventivní prohlídku u stomatologa? (takové to áááá a jděte...)
Jak se vám líbí že zubáci mají svou vlastní stomatologickou komoru, která je uplně stranou komory lékařske a navrhují si sami zákony tak jak chtějí?
amalganova vypln mi je ukradena, bo bych do pusy opravdu rtut , jeden z nejtezsich kovu, jeste k tomu nesmacivy nechtel, ani kdyby mi platili.
No u zubare si zaplatim, ale tak jde to no.. zvykl sem si.
kdyby zdravotnictvi cele fungovalo tak, ze prijdu, necekam, dostanu co si vyberu a odchazim spokojen, tak mi nevadi si priplatit. vetsinou paltim do 500,- tak to jde prezit.
No ze maj valstni komoru, kdyz se jim to libi... zase seou opravdu trosku specifitci, a nevydavaji zakony, ale jen vyhlasky, ci doporuceni.
Je to tak, jako s holicem, ty ceny jsou tam podle toho co chces, da se ostrihat za 60,- Kc a taky za par tisic... co chces, to ti udelaj a vyberes si toho, kod ti vyhovuje. ja bych asi taky nedal 500,- za ostrihani.... ale takovyhc lidi se najde.
Obecne ke zdravotnictvi ode me :
citace meho sefa: "byl sem na tydeni operaci kolene, byl jsem v nemocnici, na pokoji sam, mel sem zasuvku, WIFI internet, 5krat denne stravu a za to sem platil 100kc/den to bych se takhel ani nenajedl za ty rpachy doma... "
takze tak..
nevadi mi spoluucast obcanu na zdravotnictvi, pokud to vede ke zlepseni kvality pece. I ten poplatek 30,- Kc je skoro nic, kdyz to srovanm s Irskem, kde je za navstevu lekare 50E (cca 1250Kc), tak si zijeme dobre.
Samozrejme jina vec je byt dlouhodobe nemocny... ale podle me jak rikal Julinek, kdyz se to placeni pozoruje, tak se konecne da dosahnout nejakeho stropu, kdy uz clovek prestava platit. predtim se strop nehlidal, tkaze bylo klido mozny, z esice na mensich castkach, ale za rok zaplatil nekdo vice.
kdyz si to srovnam, stejne duchodci si stezuji ne na 30,- Kc, ale treba ze leky na srdce stoji 500,- nad castkami do 50,- Kc uz se ani ti nasi duchodci nepozastavuji....