Vyučování romštiny na školách?

Neaktuální příspěvky jsou shromažďovány zde.

Moderators: DM, WB

venomeq
Šlechtic

Re: Vyučování romštiny na školách?

Post by venomeq »

Jak rekl muj kamos. Je Rom a cigan.........Romove sou ti co nejvic pi.ujou ze sou diskriminovani,kradou a sotva pracujou.proste obiraji stat i obcany kde se da. Kdezto Cigan je v podstate pravej rom kterej se snazi zit tak jak se ma....dodrzuj rodinou tradici,ma rad svoji rodinu a snazi se aspon trochu prizbusobit ostatnim a vychazet snima.
a on sam komukoliv kdo se ho optal ci mu rekl ze je Rom odpovedel ze neni rom ale ze je pravej Cigan.Ted studuje vejsku a obcas ho vydam,je mozne ze je to jen vyjimka ale zas kdyz tohle tvrdi on sam tak nevim,nevim:)
Artorius Krows - Bývalý Paladin čestných ochránců úsvitu, člen VI.roty

Darius - RDD bez nároku na kousek štěstí.
Sveneld
Šlechtic

Post by Sveneld »

romove jsou nejaky podradny kmen mezi ciganama, kdyz se rekne ciganovi ze je rom tak se urazi. aspon tak nejak aspon co vim..

mno dle me je humani varinta skoncit s pozitivni diskriminaci, - "chces bejt jako ja? jo? tak se zarad do rady a makej. nechces? tak to asi pak chcipnes hlady."

a trocha populismu - pokud je v nasi populaci tak 10% cikanu a z tech deseti % je pak 80% zavreno ve veznicich, tak je pak asi neco spatne
nwn
Sveneld
Šlechtic

Post by Sveneld »

http://www.czechkid.cz/index.html jo a nasel jsem tuhle kravinu, jestli se za tohle vyhazujou penize, tak je to celkem k placi..

k topicu: http://www.czechkid.cz/si1360.html
nwn
kucik
Temnota

Post by kucik »

Slovem Rom mezi sebou cikani oznacovali jakousi vyssi kastu. Tak jako v kazde spolecnosti i mezi cikany vzdy existovali ti dole, kteri zili v bide a "makali" na ty nahore. Presny vyznam z hlavy nedam, ale Rom je oznaceni pro ty "lepsi".
Jak mi pred lety "tmavsi" kamarad (mimochodem slusnej a poctivej kluk, co jsem ho znaval) rikal: ,,Oni jsou cikani. My jsme romove." Porovnavajic svoji rodinu, ktera si vydelavala coby uspesni bussinesmeni a sousedici rodinu, ktera zila ze zlodejiny a davek.
Neaktivní a nezasahující do vývoje. Pouze nouzový support pro WB/DM.
Les jambes en l'air, comme une femme lubrique,
Brûlante et suant les poisons,
Ouvrait d'une façon nonchalante et cynique
Son ventre plein d'exhalaisons.
Jkerry
Poutník

Post by Jkerry »

Nejsu rasista. Ale tohle mě dostalo. Menší spamik neuškodí.
Fero_burning_Rom.jpg
Diodric
Lathanien
Delrick
Jkerry
Poutník

Post by Jkerry »

Ještě doporučuju - přečtěte si tohle:

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010041501
Diodric
Lathanien