Luelle wrote:stopadésátéosmé říkám přemýšlejte u toho hraní - ne jen jak složit nesmrtelnou postavu - ale i to jaké má myšlenky, touhy, jakou má povahu, jaké má strachy a stotožnit se s tou postavou do takové míry, že jste schopni sami vlézt jí do hlavy a svou postavou skutečně žít, jako byste skočili do monitoru a sami stáli v Ivory a pili Krkovičkův ležák, jako byste sami vypustili šíp na běžícího vlka, jako byste sami uhodili pěstí protivníka, nebo políbili milence - to je HCRP - může vám to přinést spoustu slz, zklamání, hněvu, zlosti,ale STOJÍ TO ZA TO
Respektuji tvou snahu o vcítění se do postavy. Považuji to za naprosto rovnovprávný způsob hraní. Ale nedá mi to, abych nenapsal i svůj názor.
Naprosté vcítění do postavy mi za to nestojí! Ano, umím to. Není to tak těžké nechat se vcucnout a zapomenout na chvíli na svět.
Jenže jsem zjistil, že existuje celá řada rolí, kde mi to spíš negativně ovlivňuje psychiku. Takže pokud bude má postava znásilňovat, rozhodně budu v tu chvíli mit od mé postavy dost velký psychický odstup. Pokud bude moje postava upalovaná, tak také. A to stejné, pokud bude vyvolávat démony nebo upisovat svou duši. V podstatě i pokud bude kohokoli zabíjet. A naopak pokud bude má postava umírat tak nevidím důvod, proč bych já jako hráč měl zůstávat vcítěný a duševně trpět. Je to jako bych si dobrovolně nechal zdát noční můru.
Takže i když to co ty a mnozí jiní obhajujete jako vrchol rp, to úplné se vcítění do postavy, chápu a rozumím tomu, co je tam za výhody, ten hráčský prožitek, tak já osobně si to nechám ujít úplně stejně, jako třeba silnou opilost.
Zažil jsem, znám a zjistil jsem, že pro mne to není vhodné. Nic ve zlém samozřejmě, respektuji tvůj styl hraní.
Jinak souhlasím tam s tím, že když někdo hraje postavu, která má pevné zásady, tak by je neměl pokud možno porušovat jen proto, že hráče by momentálně bavilo to zahrát jinak. Neměl by tu hru postavy "ohnout a znásilnit".
Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR!
Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru