Žorž:
Četl jsem tu verzi ke stažení. Nějak mně tam asi odradilo už samotné zaměření té hry (kde se vše podřizuje příběhu). Možná tomu jen dobře nerozumím a možná jsem jen nikdy nenarazil na DM, proti kterému bych se automaticky nebouřil kdykoli cítím, že se snaží táhnout to určitým připraveným směrem. Je mi sympatičtější spíš volný, dobře popsaný svět ve kterém je vše maximálně fér (v dobrém i špatném) vůči hráči a nikdo (ani DM) neví jak to dopadne. A ovlivňování od PJe nebo pravidel za účelem příběhu jen minimální.
Možná mi jen chybí ten správný člověk, který by mně tímhle stylem dokázal provést, abych prozřel.
Jachyra:
Také jsem četl pravidla (mám je doma), ale nějak jsme podle DrD+ hrát nezačali. Prostě si nějak neumím po pročtení těch pravidel představit, jak by to celé fungovalo a nepřítáhlo mne to. Přišlo mi, že pro světy které jsem stavěl se ta pravidla zkrátka moc nehodí. Ale je fakt, že zrovna kvůli popisu kněze se mi to vyplatilo číst. Toho bych chtěl někdy i vidět v akci.
Co hraji:
Jinak moje oblíbené jsou DrD, Gurps, WoD a pak celá hromada vlastních systémů, které jsem začal vytvářet vlastně už někdy v šesti letech.

Jinak v současné době hrajeme:
1. Parta
Mnou mohutně rozšiřované a upravované DrD, obohacené o multiversum, sféry a hromadu potvor a věcí z DnD a pár věcí z WoD. I když mně osobně ten class systém s inflací životů (DnD je ještě horší než dračák v tomhle) a hlavně systémem iniciativy (v tom je zase horší klasický dračák) do soubojů nevyhovuje jako PJi, hrajeme to už snad 14 let a na čas jsme mu úplně dali přednost před mými původními systémy. Hráči, se kterými hraju si prostě zamilovali postupně vytvářený svět a příběh toho světa protkaný s osudama desítek postav co v něm hráli. A mají pocit, že konečně po letech hry se dostali tak vysoko svou mocí a tak hluboko informacemi, že se nechtějí vzdát možnosti ten svět pochopit a konečně ho nějak pořádně ovlivňovat. Jen pro zajímavost jak daleko to došlo od klasického DrD.
Postavy:
člověk šermíř, který se stal nemrtvým (death knight) - šermíř 36 / kouzelník 4
barbar - chodec 6 / dračí rytíř 30 - vyšlechtěný mágama jako zabiják upírů
troll - upír/gangrel - šermíř 22 / šaman 6
pravý nekromant - 18. úroveň, vyvolenec jednoho z pekelných pánů (je z nich nejdéle hraný teď už spíš ve stylu strategie a asi nejmocnější postava - ovládá území o velikosti menšího království).
2. parta
Vlastní systém, který jsem nedávno postavil na styl Naruta kombinovaného s Basilisk. Systémově je to jakýsi kříženec mezi Gurps (investice bodů, kolo je vteřina a 3d6 hody) a WoD s pár prvkama přímo z Naruto světa. Funguje to překvapivě zábavně, protože postavy tam mají neobyčejně široké možnosti jak se rozvíjet.
Postava je například Taipan Wasabi, chuunin Listové vesnice, větrná chakra, orientovaný na boj s dlouhou tyčí
Co se týče deskovek, tak hraju šachy a osadníky.
Rád bych si někdy zahrál Arénu od Altaru.
Půlork BU, bývalý šampión arény. BU! UGHR!
Tiefling Merakh a Amadeo Crowley. Aasimar Auriel. Hakavarn Skall Ocellom. Drow Nadas a Malzar Zau'ndar. Elf Melron Sil Naril, hobit Peranoel Thoris, lidé Ramon a Adrian Bach, Taranis a asi dvacet dalších. .o)
Aktivní, kontaktovat kvůli: záseky, questy, aréna a dění v Kel A Hazru