to je kravina... Napsal jsem ted o tom dlouhej prispevek a nekam se ztratil, az to vypatram, tak sem jeste dopíšu proč je to kravina...OneHeart wrote:Imho dobrá věc na info o fyzických atributech (str,dex,con) a nebo zjevu (char). To jsou věci, který by se daly vyčíst (svaly,pohyby,postava) ,ale v nwn to kupodivu nejde.photter wrote:to s tim předmětem na poznávání atributů postavy mi nějak uniklo....to doufám nemyslíte vážně ?
edit: ten item na zjistování vlastností je divná záležitost.. Na pohled se dá zjistit rozměr bytosti a to je asi vsechno. Jakmile se chce postava vydávat za nekoho jinyho, tak zakreje kde co. To, ze nekdo bud prdi, nebo nema cit pro RP hrani a hraje intelektuala s int6, tak u toho nepomuze ani zadnej zjistovaci item, ledatak k tomu, aby ho ostatni na foru nebo ve hre prudili, ze hraje blbě. Hraci, ktery pro RP cit a smysl maj, si dokazou jak napsat vhodnej popisek, tak podle popisku a chovani druhyho poznat, co je ten druhej zac.
Krom toho veškerý staty nemaj co se tyce vizaze a charakteristik postavy jedinej vyznam.
Jsou lidi, ktery pretlačej v páce nekoho, kdo ma daleko vetsi pracky. Takze ani síla nemusí bejt na první pohled znát. (samozrejme kdyz ma nekdo sílu 6 a nekdo 25 tak uz by to poznat slo, ale to je extrem)
Obratnost se tuplem nepozná pohledem. I tlusťoučkej hobitek muze mit velmi obratny prstiky na okrádání.
Vysoká odolnost nemusí bejt jen to, ze postava váží ke sto kilům a je to hora masa, může bejt odolnej třeba mentálně, při vyslýchání atp. Postava může bejt hubená, ale fakt houževnatá a jen tak něco ji nerozháže, nerozbije.
Cim moudrejsi a inteligentnejsi je postava, tim snaz dokaze svou inteligenci zakrejt.
A charizma (jak uz se tu nekde resilo) neni jen to jak nekdo vypadá. Komu se líbil Hitler? A pritom mel takovy charizma, ze dokazal oblbnout obrovskou masu lidí...
Samozrejme jsou tu porád ty extrémy, kdy jsou staty 6 nebo lezou ke 30. Ale zavadet to jen kvuli tomu mi prijde taky zbytecny.
Takze tohle bych nechal pri starym.. Takovejhle item by byl spis na škodu. Kdo chce pekne hrat, ten se bez toho obejde, kdo chce prasit, bude prasit i s tim.