Pokec o oblíbených filmech a seriálech

Cokoliv co vás napadne.

Moderators: DM, WB

KaTo
Ďábel

Re: Pokec o oblíbených filmech a seriálech

Post by KaTo »

Tak jsem (v kině) skoukl Interstellar a řeknu to takhle. Není to marný. Líp bych to nenatočil...ale nejsem si úplně jistý, že bych druhou půlku filmu líp nesestříhal případně trochu neproškrtal scénář :twisted: .
Trochu jsem se bál, aby to nedopadlo jak s Promethem (ale ten nastavil laťku tak nízko, že by se Interstellar musel hodně snažit, aby ji podlezl), kde se idiocie konání hlavních protagonistů spojovala s porušováním všech pravidel BOZP a zdravému rozumu v míře větší než nebývalé. "Mezihvězdný" má sice pár děr v fyzice černých děr (např. se neřeší radiace :D černé díry, neřeší se diferenciál gravitace apod. v blízkosti) + si scénárista hraje s dilatací času jak se mu to hodí (chvíli platí, chvíli neplatí :lol: ), které jsem objevil i já se svým "vágním" středoškolským vzděláním, ale celkově se daly odpustit...bo postavy (a roboti :twisted: :mrgreen: :mrgreen: ) se jinak chovali jako lidi a ne jako idioti :lol: . Dokonce jim scénář dovolil dějově překvapit a místy prohodit i vtipné hlášky (třeba scéna, kdy se nastavuje AI "smysl" pro humor a míra upřímnosti :lol: apod. nebo ta část, kdy jedna z AI je obětovaná, aby mateřská loď mohla opustit Horizont událostí, tak rozhovor mezi doktorkou, pilotem a samotnou "obětovanou" AI pobavil). Spoustu věcí (ekologická katastrofa, proč nejedli třeba řasy, apod.) film moc neřeší, jen je tak předhazuje jako pozadí příběhu, kde jde o něco jiného...u mě dobrý.

Filmu ohromně pomáhalo velký plátno a dobrý soundrtack (Hanzík nezklamal, zvláště varhaní části mě donutí soundtrack sehnat).

Sumasumárum - nevím co s fílmem udělá "domácí" případná produkce na monitorech, ale v kině to za ty peníze stálo.
Síla tě osvobodí! - Sithský kodex, 12.12.2011 (TOR-preorder)
Bylo to peklo! - Error 37, Error 3005, Error 3007, 15.5.2012 (Diablo3)
Až s vámi skončím, nebudete věřit vlastní mysli! - Mesmer, 28.8.2012 (GW2)
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují. - Din Dagor, Mrazen 1147 (EQ)
Tento rok bude začátek konce. - neznámý vojín
pavad
Bůh

Post by pavad »

Star Wars - Povstalci

Vrele doporucuji tuto animovanou serii (made in Disney). Asi jsem jeste (nebo uz zase?) dite - protoze se u ni velmi bavim. HLasky typu "Tady to mas, kybliku!" nebo "To jste jeste nevideli oholeneho wookie?" jsou vskutku epesni.

Edit: Zazitek nejvyssi kvality - situace kdy se dva povstalci namackani v kabine TIE fighteru pretahuji o rizeni, byvse vzapeti zjistili ze maji celni vyhled zasvineny od zeleniny kterou omylem pri pretahovani o rizeni rozstrelili...
Diagnostikovany.
Každý moudrý má nač pomysliti,
kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti,
porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.
sandoftime
Urozený

Post by sandoftime »

http://youtu.be/eRoWrmL03vQ
Bud Spencer vs. Bruce Lee
Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
Jachym
Rytíř

Post by Jachym »

radekdnb wrote:Němci poslední dobou točej dobrý filmy...viz.....,,Fak jů Gothe,, :)
Nemyslíš Temné údolí http://www.csfd.cz/film/342174-temne-udoli/ dost dobrej film, mně se líbil.
Menhiri Dierta
Barbar321
Bůh

Post by Barbar321 »

http://www.csfd.cz/film/9390-dogville/

Trochu nevšední rozbor mezilidských vztahů a ukázka lidské nadřazenosti nad méně silným jedincem. Film má jednoznačně co nabídnout k přemýšlení.
je cosi shnilého ve státě dánském
...ale plíseň je dobrá pro penicilín
z hodně léků však bolí hlava
...a tvoří se závislost
Vhodný čas na odvykací kůru

člen ligy pro zákaz veškerých změn na thalii
Bahnak
Čestný člen týmu Thalie

Post by Bahnak »

Pár stran dozadu jsem ho všemi deseti doporučoval také, je to unikát a Kidmenka je v tom snímku naprosto famózní.
Obsah zvítězil nad formátem, byť tomu u filmu z produkce svatého kopce nikdo nechce věřit.
Ten film mám pořád před očima a začínám se bát dne, kdy si jej pustím znovu, je to mazec.
KDVP
Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
Zeerit
Urozený

Post by Zeerit »

Star Wars teaser trailer

https://www.youtube.com/watch?v=OMOVFvcNfvE

..příznám se, že jsem čekal od prvního traileru něco zajímavějšího, než zpocenýho černocha a droida jedoucího na mičudě.

edit: a ten meč je taky divnej :)
G-ladiator
Urozený

Post by G-ladiator »

Je to teaser trailer, ne regulérní trailer. Jeho smyslem není tě nalákat do kina, ale tvořit hype/diskusi.
Mě se líbily ty X-Wingy :)
Puxina
Bůh

Post by Puxina »

Tak na tohle se těším :)
Sice Terminátor 1 a 2 jsou prostě nej, ale i tak je to legendární film.

http://kultura.idnes.cz/video-termnator ... ntent=top6
Abigaill Moon - střelená, praštěná...no dobře prostě vtipkující drobná elfina - princezna Abi

Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia

Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka
kokosak
Ďábel

Post by kokosak »

Interstellar. Po dlouhý době scifárna, kde člověk nemusí řvát jak je to blbý. Dokonce i dobrý to je! :)
PUF!
Jachym
Rytíř

Post by Jachym »

Interstellar - ach bože , mám strach napsat svůj názor . Bylo tam několik věcí které mne zarazili , už to naznačoval KaTo , třeba smrt Doyla na te první planetě byla na mně dost divná !!
Začátek - Kukuřičné děti a poltrgeist, mne ihned uvedl do střehu. (ano KaTo to napsal dobře - žádné demonstrace , bouře ,lidé spořádaně a v klidu umírali ! Neuměli sázet stromy a vytvářet větrolamy jako naši dědové a pod a pod. )
Pokračování - Podivná červí díra , která ustí v jiné galaxii jako černá díra žeroucí tamní hvězdnou soustavu o jejíž hvězdě nám myslím také nic neřekli. ( To že je třeba Mars rekultivovatelný - teraformovatelný to jim bylo fuk) téměř neexistující Nasa , vypadající jako rodiná sešlost .
Let kosmickou lodí - noooo kosmická loď s rotací prstence - no budiž. Štvala mne tam ta finta s propíchnutým papírem , kterou jsem viděl už asi po 22té , poprvé někdy v roce 1975 asi. Někdo v USA přečetl něco o A. Einsteinovi a obecné teorii relativity . Bohužel se nedostal k teorii strun, tedy ke Strunové teorii s 9 rozměry a pak to tak ve filmu vypadalo, ale budiž . Když už si udělali vlastní pravidla měli by je dodržovat , okolo te černé díry se mi to zdálo trošku chaotické.
Co se mi tam hodně líbilo - film se přehoupnul přez polovinu a přistáli na druhé planetě a začal uplně jiný film. Od počátku jsem měl pocit , že tam není něco OK že tam bude podraz. A pak se to rozjelo , obvztláště když honili deltaplánem kosmickou loď , to jsem moc nedýchal , film získal na dramatičnosti a na napětí. Trošku mi to připomínalo Clárkovu Odyseu 2001 , ale od mistrů se má učit.
Závěr - byl na mne zbytečně moc citlivý, lidé nemusí u každého filmu slzet že.
Dialogi byli vtipné , neotřelé , zajímavé . Hudba super , UI byla také super - souhlas s KaTo .
Bohužel Brandová byla dost okatě mladá , takové mládě zajímá jiný druh zábavy, ale spolk jsem to.
Film je dobré vidět (75% ode mne) .
K Prometheovi - viděl někdo tu původní verzi kdy ten majitel co by ještě mladší vysvětluje proč se loď jmenuje Prometheus? Já jsem viděl jen treiler a zanedlouho i ten smazali.
Menhiri Dierta
Bahnak
Čestný člen týmu Thalie

Post by Bahnak »

http://www.csfd.cz/film/321395-millerovi-na-tripu/
Pamatujete na road-trip movie typu "National Lampoon's Vacation"?
Zaměňte onu idylickou rodinku za dýlera trávy, striptérku, holku z ulice a benadějného loosera a příběh z toho vyleze sám.
Jo, rejža to občas pustil za čáru a bez zhruba tří nebo čtyř fórků na genitální téma bych byl šťastnější, ale díky zbytku příjemného rádoby rodinného movie rád odpouštím.
(A u scény striptýzu klobouk dolů, Jennifer Aniston má po čtyřicítce...)
PS: Kosatka papající žraloky mě dostala na podlahu)
KDVP
Kucik:153, Bahnak:175, Drake: 48, Fryn:163, Klobouk:19, Derken:8, Vejk:8, Nomis -16, Terka:1
Puxina
Bůh

Post by Puxina »

Já zase po delší době sledoval filmy s predátorem, sice od konce, ale to nevadí, ty filmy na sebe nějak nenavazují. Takže Predátoři, Predátor 2 a pak Predátor 1. Prostě super filmy :).

Všiml jsem si že v roce 2016 by měl být další film s Predátorem, tak jsem hodně zvědavý :).
Abigaill Moon - střelená, praštěná...no dobře prostě vtipkující drobná elfina - princezna Abi

Mireia Chica de Guerra Vasquez - vysoká bojovnice z ciziny s falchionem většinou držící flašku alkoholu - Mireia

Lucka Jehlička - malá hobití druidka s medvědem v kapse - Lucka
sandoftime
Urozený

Post by sandoftime »

Před Úsvitem / Before Sunrise

Vynikající herecký duet. Má ještě dvě pokračování (s dlouholetým odstupem). Neviděl jsem ještě ani jedno ale chystám se.
Your strikes are way too quick to parry Your expression I can't read The game is on! Here I go, but you frighten me!
Zeerit
Urozený

Post by Zeerit »

Taky jsem na to zvědav. Predyš je můj oblíbený ufon a Shane Black napsal/režíroval některé z mých oblíbených akčňáků, takže do něj vkládám naděje.

Krom toho hrál Hawkinse v prvním Predátorovi :D

Image
Post Reply