Ambeřino škubání žil a následná první pomoc

Neaktuální příspěvky jsou shromažďovány zde.

Moderators: DM, WB

Locked
Prasokralik
Bůh

Re: Ambeřino škubání žil a následná první pomoc

Post by Prasokralik »

KaTo wrote:Věř mi, že kdyby si to vlákno s tančíky založili ve flamu, už tam "zdejší" RTT (rychlá trollí rota) je nastoupená v plné polní :twisted: :lol: a řádí. A že bych několik "obrázků" a postřehů k "tématu" měl :twisted: .
S tím souhlasím, být to v seriozním topicu, asi se amberka spamu ani obrázků nedočká. Jen bych k tomu rád dodal, že se nejspíš nedočká ani jakékoliv reakce jiné (vyjma davidsofta a také aula, který bude samozřejmě solidární) a vlákno do několika dní utone v hlubinách fora.
Ignore list: Theogil I, Krysak, Koninho87, Kokosak, Grin, efu_redo

Pain is temporary. Victory is forever.
Amber
Čestný člen týmu Thalie

Post by Amber »

@ KaTo: *chvíli znepokojeně kouká na obrázek a pak pokrčí rameny*

Jedeme dááál:

:idea: Goethe - Poprvé jsem ve hře na jméno tohoto typu narazila u postavy jménem Nizzre (i u pár dalších později, ale na jména si nevzpomenu). Použila jsem něco jako "podívá se na Nizzra" a následně vyšlo najevo, že hráč upřednostňuje spíš "podívá se na Nizzreho". Je možné obojí - podle vzoru Goethe, kdy 2. pád zní bez Goetha/Goetheho. Druhá varianta je akorát o maličko novější.
Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.

Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
klobouk
Velmistr

Post by klobouk »

Ta tvoje gifka z podpisu taky vypadá, že se usilovně snaží o dobrý pravopis.
Amber
Čestný člen týmu Thalie

Post by Amber »

klobouk wrote:Ta tvoje gifka z podpisu taky vypadá, že se usilovně snaží o dobrý pravopis.
A moc jí to nejde, co? :D
Lareth Belle - rudovlasá bardka a špionka. Sirya Walda - culíkaté elfítko. Yasstra - stvoření noci. Jeduha Fištrón - nejroztržitější geniální gnómský vynálezce a krotitel oslů.

Bylo tu hezky, vděčím Thalii za spoustu zábavy a skvělé hry, ale je čas jít dál. Nastal čas pověsit grammarbičík na háček. Děkuju a mějte se fajně...
klobouk
Velmistr

Post by klobouk »

Amber wrote:A moc jí to nejde, co? :D
Snaží se. To je hlavní.
Absinthorix
Bůh

Post by Absinthorix »

Amber wrote:"Zakládám tento topic, protože mám ráda český jazyk a když vidím, jaké některým z vás dělá drobné problémy...

Když vynecháš dveře a polštářky, byl by (snad bude) to dobrý start... a strejda by nejspíš přišel s nějakým veselým obrázkem, a taky se rovnou zeptal na to jak se správně píšou čárky ve větách a podobně. Ale na to asi nedojde, když se ti tak příčí psát.
A taky jak dodal Prasokralik, vlákno by pravděpodobně umřelo rychle nebýt ve flamu :)

KaTo wrote:*dlouhý příspěvek* a pak "Věř mi, že kdyby si to vlákno s tančíky založili ve flamu..."

Image
Vojen Bouřný
„Hudba je klíč k ženskému srdci.“

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
-darkvision-
Bůh

Post by -darkvision- »

Nejčaštější chyby co jsem si vždy všímal, ať hra či forum:
Slovo "bychom" dělá problémy a je často nahrázovano jinými tvary, nebudu psát jakými, příčí se mi.
A dále si dost lidí plete 4. a 7. pád co se týče "s/z"
Celkově vzato se často zaměňuje "s/z".
O podtemnu se v posledních letech říká, že tam hrají samé čuňata a PKčka. Tento mýtus bohužel nemáme čas vyvracet, protože "JEDEME BOMBY!"

Dočasně mimo.
Jsem Žena!

Nhill'nue Zau'ndar
Anirrinths Zau'ndar
Izzrar Zau'ndar - ten druhej, nebo první
Amber
Čestný člen týmu Thalie

Post by Amber »

-darkvision- wrote:Nejčaštější chyby co jsem si vždy všímal, ať hra či forum:
Slovo "bychom" dělá problémy a je často nahrázovano jinými tvary, nebudu psát jakými, příčí se mi.
A dále si dost lidí plete 4. a 7. pád co se týče "s/z"
Celkově vzato se často zaměňuje "s/z".
Díky :) "bychom" zaznělo i někde tady dříve. :wink: "S/Z" je asi věčné prokletí, no... :wall:

Molly23
Ďábel

Post by Molly23 »

Image

Uaaaaaa! Kažlu na vás... budu sy psát jak ze mně zlýbí.

Píšu rychle, píšu z hrubkama... a co.
▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
Molly23 alias Mišák

▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬
Amber
Čestný člen týmu Thalie

Post by Amber »

Molly23 wrote:Image Uaaaaaa! Kažlu na vás... budu sy psát jak ze mně zlýbí.
Píšu rychle, píšu z hrubkama... a co.
I ty, Brute? :wall: :P

Absinthorix
Bůh

Post by Absinthorix »

……………………………………...
…………………………._„„„„---~~~---,„_
…………………….._,-“¯::::::::::::::::::::::”~-,
……………….,-~”….”~-,::::::::::::___:::::::::”-,
…………….,-“.,-“¯”~-,….¯”””””¯¯…….¯”~-,„::::\
…………...,”-.( .(;¯;) . )……….,-~”¯””~,……¯”~\
…………..|-,…”-,¸¯„-~“…¯…”.”-, ,-“¯) . .)……….”-¸
………..,-“”~,„_„„„---~~~~---,„¸….¯””~--~’…………/
……..,-“,::”:::::::::::::::::::::::::::¯”~~-,…………….)
…….|::,¸„„„---~~~~---,„„__:::::::::::::::::¯””~~~”””¯/
…….|:’,-,”-,”-,-“~”|__ . .|__¯”~-,„:::::::::::::::::::::::|
…….\:’-,:”-,/ .)¯¯|””””-¯,~, ,-¯-,¯ ¯””~-,::::::::::::::/
……..”-,::-:,:¯””~’~--,„| . . | . . .| ¯¯)””~,”)::::::::::/
………..”-,:::”:::-:::::,:::¯¯””””~~~”””””¯¯::::::::::,/\
…………..”-,::-::,:::::::::¯::::::::::::::::::::::::„-~”…\
……………..”-,:::::”:::-::::::,:::::::::::::::::,-“………\
………………..”-,:-,_::::::::::::::::_„„-~””/………….|
………………….|::::::¯¯”””””¯¯¯::::::::/……………\
…………………|::::::::::::::::::::::::::::|……………..”-,
Vojen Bouřný
„Hudba je klíč k ženskému srdci.“

horlivý bojovník za krásu a estetično
ʇoıpı ɐ ʇuɐɹoubı ýuןsʎɯoɹoɥɔ ýusnʞʌǝu

Balík kompletní bardské hudby - funkční a správný ke stažení
J.F.Payne
Ďábel

Post by J.F.Payne »

OMFG,ye tendle topik ešče aktuálný?Co se tu řešý?Češtin?Neni můj rodnej jazik.Interpunxe je na howno,IMHO a tak.Vo co vám jako de, gramatyckí fašysti?Je svoboda voole svlova tak si budu psát si chcy,lol.
Kraki Skengdrang a nejzlejší DM
Amber
Čestný člen týmu Thalie

Post by Amber »

J.F.Payne wrote:OMFG,ye tendle topik ešče aktuálný?Co se tu řešý?Češtin?Neni můj rodnej jazik.Interpunxe je na howno,IMHO a tak.Vo co vám jako de, gramatyckí fašysti?Je svoboda voole svlova tak si budu psát si chcy,lol.
Tím lol jsi to zabil teda :mrgreen:

pavad
Bůh

Post by pavad »

Amber wrote:
Shaman88 wrote:U nás bysme používají i vyučující na VŠ.
V psaném projevu? :wink:
Pravěpodobně by ses velmi divila co vše lze najít v pracích poslaných v (nejen) našem rodném jazyce k publikaci. Autoři jsou povětšinou velmi zkušení ve svém oboru, leč vědy technické obývají povětšinou lidé méně jazykově, ehm, orientovaní.

PS: Buď vděčná, že jsi nemusela číst pokus(y) o bakalářskou práci, i když sláva a čest výjimkám (opět zmiňuji technické směry, jiné neznám). Prvně se tyto "manuscripty" posílají na obsahové zhodnocení vedoucím-doktorandům-starším, až poté následuje jazyková korekce MS Wordu. Autoři se, soudě dle reality, řídí heslem "proč bych se s tím (a) crcal teď, woe (b), když mi to stejně ten kretén (c) vymaže!".

Základní vysvětlivky textu :D
(a) tím - ukazovací zájmeno zastupující "drobnosti" typu měkké/tvrdé i/y, s/z, interpunkce, skloňování...
(b) woe - mluvené oslovení kamaráda,
(c) kretén - označení onoho vedoucího-doktoranda-staršího jenž má budoucího aspiranta na titul vysokoškolský na starost... :)
Diagnostikovany.
Každý moudrý má nač pomysliti,
kdyby ho pobídlo hovno v zápas jíti,
porazíš-li je, co z toho budeš míti,
a pakli ono tebe porazí, hned do lázně musíš jíti.
. . . . . . . . . Holan, V.
Amber
Čestný člen týmu Thalie

Post by Amber »

pavad wrote:...
Tohle mi právě výrazně prodloužilo život :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Locked