No obecne je vycvik preferovanej. Ale ja to beru ke zelpseni hratelnosti.
Kdyz sem videl, ze i postava valecnika na cca 20.lvlu s namaxovanym vycvikem byla srazena... nedovedu si predstavit, jak by to vypadalo kdyby nemela namaxovany vycvik. To by ji srazilo asi uplne cokoliv.. a pak kdo by chtel byt vepredu ? To by byl celej server AAcek
Proste me se libi, ze kdyz je postava valecnika (cisteho), ze je moznost, ze ho nesrazi 99% veci. U multiclassu (bez vycviku v classu) je i s predmetama uz ten vycvik na hrane. jde podle me dosahnout tak 80% sance, ze ji neco nesrazi, kdyz si tam jen dava bodiky a nema poradne veci.
Jednoduse propocteno:
postava 20.lvl = cca 20 (20.lvl aby se neresili zamereni)
veci: zbroj +8 (vycvik), helma +7 vycvik , boty +7 vycvik (cca)
zbran +3 vycvik (pro rejpaly..)
sila +5 (cca stred)
dohromady cca = 50 bodiku
dle :
http://nwn.wikia.com/wiki/Discipline
Check: The DC is equal to the attacker's attack roll.
tipuju ze na 20lvlu by mohl jit treba proti valecnikovi s utokem +30 , kdyz hodi 20 (kritik )
tak to je : DC: 50 hazes 1k20 + 50 = automaticky uspech.
Tedy jednoduse: Kdyz jste multiclass a nechcete, aby vas neco srazilo, musite mit uplne vsechny veci na vycvik a bojovat jen s primerenyma potvorama (ne s bosem , kterej ma srazeni), Ale jde to. Valecnik ma malo bodiku, ale kdyz to maxuje ma relativni pohodu a muze tipovat, ze srazeni na nej nebude mit vliv (pokud teda nepujde na nejake extra mega bossaky, jeste sma nevim, co nam to Rejty vlastne vykouzlil

)