Mág je stále stejně využitelný v partě. Jeho oslabení má na creep minimální vliv. Na co vliv má je CvC, které ty například nezohlednuješ. S věcmi jako GS TS a arzenálem kouzel, které má mág k dispozici je to v CvC vrchol potravinového řetězce. Dokud existují věci jako GSko, pak si proti schopnému mágovi neškrtne nikdo, s vyjímkou několika specifických buildů, ani v případě, že si na mága počká někde na nepřipraveného.Aulus wrote:Šlo mi především o to, že mág se oproti ST oslabil, přitom jeho síla spočívá především v družině a sám je téměř bezmocný. Jaký byl tedy důvod onoho oslabení, když ani na ST nebyl bez družiny životaschopný?
Připadá mi, že mága se vyplatí zakládat pouze v případě, že už dopředu znáš lidi, se kterými budeš hrát v družině. Jako hráč na povrchu, který žádné spoluhráče dopředu nemá, se ti může velice snadno stát, že tě nikdo nikam nevezme a nebo pouze výjimečně. Je sice fajn, že ty bys šel do dungu raději s mágem než s klerikem, ale většinou jsem si vyslechl spíše o nezbytnosti klerika, který družinu ochrání před hody na smrt a dalšími vychytávkami.
Ale jinak máš asi pravdu s tím, že ve skupině je využitelný dost, akorát to chce tu stálou skupinu mít, což u ostatních povolání až tak nutné není.
Chápu co Rejty myslel tím "insta domečky nebudou".
Jinak já jsem z těch, co mají radši klerika než mága za zády. Záleží na velikosti party. V sestavě bojovník+klerik jsme hrával dlouho a zvykl jsem si na to. Problém u klerika je v počtu různých kouzel, která může seslat a zůstat ještě použitlený pro boj. Mág je v tomto výhodnější tím více, čím větší je parta. Jeden klerda partu šesti lidí už nevytrhne, mág to stále zvládá.