Jako základ užiju, co jsem psal do spamu a třeba se doberem k tomu, jak bychom viděli úpravu:
1) ani po změnách nechodím častějc do dungů, přibylo příležitostí (to ano), ale zároveň nechci snižovat RP (jsme na RP serveru! uvědomte si to), a proto neodpovídám kladně na telly od postav, které moje postava nezná. Může jít o hráče, kterého znám, ale pokud se naše postavy neznají, tak odmítám jakoukoliv spolupráci. Stejně tak mám stále zásadu, že pokud se děje něco RP zajímavého, tak se neseberu a nejdu jen tak do dungu (tímto se omlouvám Theuregovi, který přesně tyhle momenty dokázal trefit).
2) Ubuffovat se dají ideálně tak 3 lidi (hrubým odhadem). Problém je, že abych to uživil od meditace k meditaci, tak musím dát jednu sadu prodloužených kouzel a pak nějaká neprodloužená. Takže ideál pro mě je dělat menší pauzy mezi buffami, abych buffoval jen prodlouženými a pak v boji v mezičase měl víc zbylých seslání na spěchy, plamenky, atd. Teoreticky není problém nabuffovat 6 lidí, problém je, že využiju vícero druhů metamagie a na buffy prvních 4 kruhů si vyžeru prakticky osm kruhů (teoreticky dle dungu atd. třeba jen 1-4 + 7 a
3) Chybí mi hole a hůlky s útočnými "konvenčními" spelly - IGMS, cejch, řetězový blesk apod. - zůstaly jen hůlky slabších spellů, které jsem ovšem k smíchu (fireball etc.). Dále mi chybí hůlky summonů I. - IX. . Tyto hůlky prakticky užívali jen casteři (s drobnými výjimkami u vyvolávání, ale musím říct, že to by přišlo UMDčkáře na hooooodně snahy, peněz atd., si vylvlit vyvolávání).
Celkově je úprava fajn, jen toho vzala o maličko více, než bych sám považoval za ideální.
Co z toho vyplývá?
Vrátit některé hůlky a hole (vyvolávání V.+)
- samozřejmě s rozumnou úpravou nábojů a cenou dobití (např. 20 užití max - uvažuju o tom, že sám mám na různých kruzích 7-9 polí na rest, tzn. aby hůlka byla využitelná "asi jako dva resty", tzn. při intenzivním užívání na dvě akce - možná lehce naivní nápad)
Čas mezi meditacemi upravit na 2xlvl castera minut
- aby nebyly složité prodlevy v boji, dávat menší čas by dle mě narušilo rovnováhu, protože by caster mohl celkem snadno restit a nemusel by promýšlet užití krátších kouzel (= plamenky, spěchy) a útočných spellů (packy na mágy apod.), ale metal by je bez rozmyslu a pak si prostě celkem brzo restnul a jel dál.
Celkový smysl úprav považuji za smysluplný