Co se týká přilákání nových, několik kamarádů jsem k NWN dotáhl, někteří zůstali déle, jiné kratší dobu. "Suchá" reklama je fajn, ale osobní ukázka "vo-co-de" jasně vede.
...vlastně na NWN mám asi nejraději osobní setkání, kdy se zainteresovaní slezou a pokecají o hře, postavách, o situacích, atd.
...a OT odpověď, proč jsem hrát přestal, bych viděl:
1) Lidi se kterými jsem hrál odešli.
2) Změna ekonomiky/kraftu/itemů/featů/postav/dungů/přísun expů.
3) A s tím související flustrace, kdy nemám rád, když díky nedostatku (vlastního) času hrají vedle sebe postavy "veteránů" na 25+ lvl a "nové" na lvl 10. S tím (podle mě) souvisejícími problémy v CvC (a nemyslím tím prioritně zabíjení!!!!!, ale to, že např. vysokolevelový hidař má výhodu proti low-lvlové postavě a vůbec velikost skillů omezená výší lvlu u rozdílně hrajících postav mě krkala). K tomu vědomí, že s mým časem, který bych hře mohl dát, bych se sotva dostal po půl roce na lv15 (možná), zatímco "celodenní" hráči se tam vyšvihnou do měsíce.
4) Mám rád příběhy, kdy postava "hraje" a někam se dějově posouvá (ať už plánovaně, nebo neplánovaně). Většina mých postav hrála spíš komornější "RP" s malým obsahem herců a bývala spíš komparzem, než nějakým gěrojem tahounem...to nechávám jiným
Ve zkratce - kdybych věděl, že si mohu do měsíce vystřelit postavu na 21-24 lvl a zajistit jí existenční zázemí, tak ty pro mě "nudné (opravdu nudné
*zamáčkne slzu nostalgie*
...se i vrátím.
Zkrátka možnost zahrát si s postavou na "rozumném" lvlu cca 3-4 měsíce (nebo déle) a hrát nějaký příběh s kámošema a pak ho (třeba) ukončit a založit novou postavu, se zajištěným zázemím (myšleno systémově = dům, nadprůměrné vybavení, peníze), tj. s vědomím, že s tou postavou nebudu muset ZASE farmit debilní skřety jen proto, abych měl na +1 meč a nájem na příští měsíc apod. Když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně celý schánění výbavy a živobyrí mě vždy obtěžovalo
Ale chápu, že to je utopie